איזון תרופתי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/10/2012 | 13:06 | מאת: שלומי

שלום רב, אימי בת 55 אינטילגנטית ביותר, מאובחנת כ-27 שנה כסכיזופרנית בתחילת הדרך היתה מאושפזת פעמיים ומאז מאוזנת (עצמאית) ע"י פסיכאטר בקופת חולים. לפני כ3 שבועות התאשפזה בבית חולים כללי למשך 5 ימים על רקע ירידת מלחים חמורה כנראה עקב הרעלת מים. יש לציין שבמהלך האשפוז שינו לה את הטיפול התרופתי מ-48 מ"ג פרפנאן ל 20 מ"ג זיפרקסה, גאודון במקום 80 מ"ג בואט אחת , 40"מ"ג בבוקר ו- 40 מ"ג בערב, כמו כן ביטלו מודל לגמרי (היתה מקבלת 150 מ"ג בסה"כ) וממשיכה לקבל דקינט 2 מ"ג. לטענת הפסיכאטר של בית החולים ההרכב התרופתי שהיתה מקבלת גרם לצמאון יתר ולשיבוש ההומאוסטזיס של המלחים ולכן נתן הוראה לשנות את הטיפול ולא לקבל את המלצותיו של הפסיכאטר בקהילה (שהמליץ בזמן האשפוז להשאיר את אותו טיפול תרופתי). מאז היא פחות מאוזנת העניין מתבטא בשיכחה, חוסר ריכוז, בכי ופתאום שמחה וחוסר בטחון. הרופאה בקהילה המליצה לאשפזה!!! חשוב מאוד לציין שאימי סובלת מחרדה קשה ביותר מאשפוז חוזר בבתי חולים פסיכאטרים ולא סתם אני מאוד מודאג ורציתי לשאול מספר שאלות 1)האם יש דרך לאזן אותה שוב ללא אשפוז ואם כן כיצד? (יש לנו אפשרות לממן פרטי) 2)האם תוכלו להביע חוות דעת על השינוי התרופתי? האם הוא חריג? 3)האם מומלץ להחליף רופא או לקבל חוות דעת נוספת מרופא שאינו מכיר אותה? תודה רבה מראש, שלומי

30/10/2012 | 10:54 | מאת: אליאנה

כחולת סכיזופרניה בעצמי חשוב מאד להגיע לאיזון עקב השינוי בתרופות אמך כבר יצאה מאיזון תוודא על ידי פסיכיאטר נוסף האם אמך מקבלת את התרופות הטובות ביותר יכול להיות שתרופות כמו אביליפיי וסאפריס גם יתאימו לאמך ואם כבר משנים אז עדיף לתרופות שגורמות לפחות תופעות לוואי, הרופא במחלקה הפסיכיאטרית מוגבל בתרופות שיכול לספק אני הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר נוסף, רפואה שלמה

30/10/2012 | 19:13 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) אין אפשרות לאבחן ולטפל דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - אם המצב לא חמור - כלומר אין התנהגות מסוכנות, מחשבות אובדיוץ או ירידה דרסטיץ בתפוקד - נראה שאפר לנסות לאזנה באופן אמבולטורי (כלמור ללא אשפוז). אין זה משנה אם זה פרטי או לא. היתרון בטיפול פרטי זה שאפשר לבחור פסיכיאטר ויש פחות המתנה, אולם הפסיכיאטרים במרפאות הם מצויינים ובהחלט יכולים לאזנה, כך שחבל על הכסף. 2) לא אוכל לחוות דעה על הטיפול התרופתי - אמך לא בטיפול אצלי. באופן כללי יש לומר שטיפול בשני תרופות מדור שני הוא נדיר יחסית, גם מפני שזה בד"כ לא מוכח כיעיל יותר מתרופה אחת, אבל גם מפני שהקופות בארץ לא מממנות יותר מתרופה אחת מדור שני. 3) תמיד ניתן ללכת לחוות דעת שניה, במקרים רבים זה עוזר, אך לפעמים זה רק מעמיס "עודף" אינפורמציה על המטופל, לאו דווקא בהשפעה טובה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

31/10/2012 | 00:30 | מאת: שלומי

מנהל פורום סכיזופרניה