מחיקת אבחנה שניתנה עקב "הצגה"

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/10/2012 | 06:53 | מאת: דניאל

סופ"ש נעים ושבת שלום לדוקטור הנכבדים ולכולם! בבקשה אבקשכם ובמיוחד אבקש עזרה מהדוקטור במקרה שלי כדלקמן: לפני יותר משנה הלכתי מיוזמתי לפסיכיאטר ובאמצעות "יכולות תיאטרליות" תוך כדי הדגמת סימפטומים של מחלת הסכיזופרניה,OCD,ותסמונת טורט ,אותם למדתי מהאינטרנט ומצפייה בסרטים וקריאת ספרים ,הצלחתי לגרום לו לאבחן אותי באבחנות אלו. יש לציין שבמציאות אין לי סכיזופרניה כלל וכלל על כל היבטיה ותסמיניה (אין לי מחשבות שווא,אין לי הלוצינציות אודיטוריות או ויזואליות,אין לי הפרעות במהלך החשיבה,אין לי סימנים שליליים (אפקט שטוח,אלוגיה,אנהדוניה,אבוליציה,א-סוציאליות),ואין שום פגיעה בתפקוד. אין כמו כן OCD ואין לי תסמונת טורט או הפרעת טיקים כלשהי) . אני מעדיף לא לספר מדוע עשיתי את אשר עשיתי.אלו דברים שהשתיקה במקרה הזה יפה להם,אך היתה לי סיבה ריאלית לעשותם. אומר רק שאין לי תסמונת מינכהאוזן (אני לא שואף לזכות ביחס של "חולה" ולקבל תשומת לב מהרופאים) ולגבי הסיבה האמיתית המבין יבין... אני מעוניין למחוק את האבחנות האלו מהתיק הרפואי שלי בקופת חולים ,אני חושש שהימצאות האבחנות בתיק עלולה להזיק לי בתחומים שונים. הייתי אצל הפסיכיאטר וסיפרתי לו את מה שעשיתי ,אך הוא אמר לי שלא ניתן למחוק את האבחנות . האם זה נכון? האם ניתן לעשות משהו? האם מנסיונכם של הרופא והקוראים ,הופעת האבחנה בתיק יכולה לפגוע באדם מבחינת תעסוקה,הכרויות וכדומה? פשוט אין לי בכלל סכיזופרניה ואו סי די וטורט.אני חושש שנגרם לי עוול גדול הנובע מהמצאות האבחנות הללו בתיק הרפואי,ואני לא חושב שמגיע לי! נניח שאני עובר לקופת חולים אחרת ,האם אני חייב להעביר את התיק שלי,הרי קראתי שקופת החולים הקולטת חייבת לטפל בי ואסור לה להתנות את הטיפול בשום גורם שהוא (מכאן אני מסיק שאסור לה לדרוש ממני לקבל את התיק,במיוחד שאני טוען שאני בריא ואין בעיות בריאות מיוחדות) אשמח לשמוע תגובות לגבי מעבר לקופת חולים מבלי להעביר תיק רפואי מפציינטים שהיו פחות או יותר במצבי ועברו קופת חולים מבלי להעביר את תיקם הרפואי לקופה החדשה כך שבעצם הם התחילו "דף חדש" בקופה החדשה. אם אתם הייתם במצב דומה והחלפתם קופ"ח ולא העברתם תיק כתבו לי תגובה .אשמח לשמוע ואודה לכם."מטבע הדברים" אבקש לא ליצור קשר באימייל. יום נפלא

14/10/2012 | 17:16 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אם אני מבין נכון - לדבריך הצלחת "לעבוד" על הפסיכיאטר שיש לך בעיה נפשית - ועכשיו אתה קובל על כך שרשומה לך אבחנה פסיכיאטרית... ולצורך העניין - אי אפשר "למחוק" פרטים מהתיק הרפואי. ניתן להוסיף שכעת אין לך הפרעה נפשית ע"פ הבדיקה (במידה וזה אכן המצב) ולכתוב שעל פי טענתך "עשית הצגה". למה הדבר נמשל - חייל שעשה "הצגה", קיבל פרופיל 21, ועכשיו מתלונן שהוא לא יכול לעשות מילואים ולא מקבל מענק שחרור. גם ל"הצגות" יש השלכות. הערה אחרונה - בכל מקרה התיק הרפואי שלך חסוי - קוראים לזה חוק זכויות החולה. אף אחד לא צריך לדעת איזה אבחנות יש שם ואיזה "הצגות" עשית. ההשלכות היחידות קשורות לגבי סיכוייך לעבוד בתפקידים בטחוניים וכד'. לגבי מעבר קופה - אתה לא אמור להסתיר מידע רפואי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

02/07/2013 | 22:50 | מאת: אלי

שלום לדוקטור ולמפעיליי הפורום אני מועמד לתפקיד כבאי ויש לי הבחנה של הפרעות קשב וריכוז ובתיק רשום שאני לוקח קונצרטה אבל לוקח בתכלס רק שיש לי מבחן עיוני ממש קשה יש אפשרות למחוק הבחנה זו מהתיק רפואי ולהגיש אותו לנציבות?? או שזה לא צריך להשפיע?

02/08/2015 | 01:46 | מאת: אני

לדעתי כל אחד יכול לטעות, ובטח רופא ועל אחת כמה וכמה פסיכיאטר יכולים לטעות. טעות זה משהו שאפשר. ניתן ורצוי לתקן. לדר אהוד: ההשוואה שעשית בקשר לפרופיל 21 היא לא נכונה משום שהמתגייס לא רצה לשרת בצבא וידע מה יהיו ההשלכות לכך. לעומת אדם שחקן שעשה טיות בתום לב ולא ידע מה יהיו ההשלכות. בכל מקרה אני חושבת שאם רופא טעה באבחון אז צריך לתקן. אם זה על ידי מחיקה או על ידי הסבר שהיתה טעות ושאבחנה זו מבוטלת. זה פשע להכתים אדם חף מפשע לכל חייו. הצגה זה לא סיבה לעונש לכל החיים. פסיכיאטרים גם לא מוחקים טעויות אמיתיות באבחנות שלהם ובכך הורסים לאנשים וילדים חיים שלמים. צריך להוציא חוק שחייבים למחוק אבחנה שנרשמה בטעות או שאם טכנית אי אפשר אז על ידי הסבר שמבטל אותה. אני חושבת שאפשר להעניש אדם על הצגה שכזאת. אבל לא לכל החיים. שידע שזה לא משחק. כמו שמחנכים ומלמדים ילדים. אבל זה פשע להשאיר אבחנה שהיא טעות. ולד"ר אהוד אני אומרת שאין שום סיבה להצדיק את השארת האבחנה שהיא טעות לכל החיים. לאף אחד. לא לשחקן וגם לא לאדם שאיבחנו אותו בטעות שהוא חולה ובסוף הובן שזה לא היה נכון. לא צריך אלא חייבים לתקן את מה שכתוב בתיק הרפואי של אותו אדם. אתם הרופאים אמונים על בריאות הציבור. אז איזו מן בריאות זה להשאיר אבחנה רפואית שהיא טעות בתיק רפואי של אדם בזמן שהתווית שהיא מייצגת עלולה לפגוע לו בעתידו ולכן גם קצת או הרבה בחייו ואז גם בבריאותו? אז איזו רפואה יש פה שבמקום לעזור אז היא פוגעת והורסת חיים ובריאות ועתיד?

02/08/2015 | 01:51 | מאת: אני

לדר אהוד: אתה יותר מדי מקל ראש בעניין הזה.

מנהל פורום סכיזופרניה