קלומיפראמין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/07/2012 | 13:32 | מאת: shimshon

רציתי לדעת האם קלומיפראמין יעיל בטיפול במחלת ה OCD עצמה או שהוא רק גורם לשיפור במצב הרוח.(מה השוני בינו לבין תרופות אחרות כגון פרוזאק למשל. בעבר נטלתי פרוזאק שלא עזר לי כלל ),באתרי אינטרנט שונים נאמר שקלומיפראמין נחשב ליעיל ביותר בטיפול ב - OCD אך תופעות הלוואי שלו מוגברות ביחס לכדורים אחרים. כמו כן רציתי לדעת מה מידת המסוכנות של תופעות לוואיואת שכיחותן בקרב חולי OCD אודה לך מאוד על עזרתך בתודה מראש

09/08/2012 | 12:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זהו פורום סכיזופרניה, לא פורום OCD. בכל אופן תשובה קצרה - הטיפול התרופתי ב-OCD הוא בד"כ בתרופות שמעלות סרוטונין. זה נכון שגם תרופות נוגדות דכאון מסויימות (לא כולן) עובדות במנגנון דומה אבל ב-OCD הם ניתנות לשיפור התסמינים הטורדניים והכפייתיים - ולא לדכאון. כמו כן יש צורך במינונים גבוהים יותר מאשר בדכאון (בד"כ פי 2). לגבי קלומיפרמין - ע"פ הנסיון של רבים הוא נתפס כיעיל יותר ל-OCD מאשר התרופות מהדור החדש (קבוצת ה-SSRI כגון פרוזק, צירפלקס, לוסטרל וכד'). יחד עם זאת - על פי מחקרים לא נראה שיש לו יתרון משמעותי על פני האחרים. לפרטים נוספים ניתן לפנות לפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה