כמה זמן צריך להמשיך טיפול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/06/2012 | 17:10 | מאת: עודד

אחרי התקף אחד של פסיבוזה שנמשך חודשיים? כיום אני מתפקד מצוין ,לומד ועובד,אין לי שום סימן של מחלה יותר. ההתקף היה לפני שנה. אני מקבל קספליון 75 מ"ג.הטיפול מפריע לי מאד כי הוא גרם לי להשמנה,לאין אונות,ולחוסר רגשות. רופא אחד אמר לי שכבר אפשר להפסיק, רופא שני אמר לי להמשיך עוד שנה, רופא שלישי דיבר על עוד שנתיים. אני מבובל מאד ולא יודע מה נכון לעשות.כל רופא אומר משהו אחר. אגב,כל הרופאים שבדקו אותי בשנה האחרונה,מסכימים שכנראה האבחנה הראשונית של סכיזופרניה,היתה שגויה.

17/06/2012 | 14:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לתת יעוץ אישי דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - ההחלטה על משך הטיפול תלויה בגורמים רבים. ההחלטה להפסיק טיפול נעשית בד"כ כשמושכנעים שאכן היה מדובר בהתקף פסיכוטי בודד (כגון מצב פסיכוטי על רקע דחק אקוטי או למשל שימוש סמים) ולא הפרעה מתמשכת (כגון סכיזופרניה, הפרעה ביפולרית או הפרעה סכיזואפקטיבית). לעיתים האבחנה מתבהרת רק לאורך זמן ולכן יש צורך במעקב לפני קבלת החלטה בנושא. ובעניין נוסף - אתה מתאר שיש לך תופעות לוואי מהטיפול הנוכחי (השמנה, אין אונות ועוד). אז גם אם מחליטים שעדיין צריך טיפול תרופתי כלשהו - זה לא אומר שחייבים להמשיך עם אותו תכשיר ובאותו מינון, הרי אין סיבה לסבול מתופעות לוואי שלא מחוייבות המציאות. ניתן לשנות מינון, להוסיף תכשירים נגד תופעות לוואי או לחילופין להחליף לתכשירים אחרים שבד"כ לא משמינים או גורמים לתופעות לוואי מיניות (ויש כאלה). לפרטים מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה