אבחנות שונות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/04/2012 | 10:46 | מאת: רונית

שלום רב, קיבלתי 3 אבחנות שונות בנוגע למצבי . מכיוון שלכל אבחנה יש טיפול תרופתי אחר אין לי מושג אם הטיפול שאני מקבלת היום הוא נכון למה שעבר עלי . איבחנו לראשונה התקף פסיכוטי דכאוני, אחר כך פסיכיאטר אחר אבחן פוסט טראומה , אחר כך פסיכיאטר שלישי אבחן סכיזופרניה. היום אני מטופלת ע"י ריספונד 2 מ"ג ופאקסט 20 מ"ג . העניין הוא שאני מרגישה עדיין טראומה ממה שעבר אלי שבעקבותיו הגעתי לאשפוז . האם יש טיפול תרופתי לפוסט טראומה ? אני עדיין מטופלת ע"י פסיכיאטר ופסיכולוגית

21/04/2012 | 12:46 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מובן שלא אוכל לתרום לדיון האבחנתי הספציפי דרך פורום אינטרנט. את שואלת על טיפול לפוסט טראומה - ובכן זהו טיפול מורכב הכולל אספקטים פסיכולוגים, שיקומיים ותרופתיים ויש גישות מרובות ומנוגדות. מבחינה תרופתית אין תרופה אחת שפותרת את הבעיה. יש תרופות שיכולות לעזור בתחומים מסויימים - תכשירים נוגדי דכאון לתסמינים של דכאון, תכשירים מייצבי אפקט לאימפולסיביות, רגזנות, אי יציבות, תכשירים נוגדי פסיכוזה (שנוי במחלקות) כנגד תסמינים של פלשבקים והיזכרות יתר ועוד. מבחינה פסיכולוגית יש גישות של CBT (כגון טיפולי חשיפה) שמראים יעילות טובה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה