דכאון פוסט פסיכוטי או סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/06/2017 | 18:38 | מאת: רון נדב

השאלה שלי היא: איך אפשר להבדיל בין דכאון פוסט פסיכוטי לסמנים השליליים של סכיזופרניה. הם נראים לי מאוד דומים איך בכל זאת מצליח הפסיכאטר לעמוד את ההבדלים?

יש הרבה סימפטומים משותפים לדיכאון פוסט פסיכוטי וסימנים שליליים של סכיזופרניה וקשה להבדיל ביניהם. בדרך כלל כאשר מדובר בדיכאון אופייניים יותר תחושת עצב ומחשבות של אשמה, יאוש וחוסר ערך. מאחר וקשה להבדיל ההמלצה היום היא שכדאי לנסות טיפול בנוגדי דיכאון גם אם יתכן ומדובר בסימנים שליליים ולא בדיכאון.

מנהל פורום סכיזופרניה