סכיזופרניה דכאון ריקנות אצל בחור בן 43

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/02/2012 | 19:14 | מאת: ג.

היי הנני בחור בן 43 שעובד בתמיכה טכנית. כביכול אדם נורמלי אבל סובל ממספר בעיות קשות ביותר שגורמות לי לחשוב על דברים קיצוניים עד כדי התאבדות. אני סובל מילדותי בבעיה של חרדה חברתית מבעיות של זכרון לקוי ריחוף ניתוק חוסר התמצאות במרחב חוסר ארגון וסדר. כאילו אני לא נמצא בשום מקום והראש חלול. טופלתי במהלך השנים על ידי פסיכיאטרים וקיבלתי תרופות שונות כמו זיפרקסיה וציפרלקס. הייתי גם בשיחות עם פסיכולוגים. קיבלתי גם ריטלין. עשיתי טיפול נוירופידבק שכשל. אני ממש מיואש. העניין המרכזי הוא שאני מנותק לגמרי מהמתרחש. אני לא נמצא בשום מקום. יש לי בעית זכרון חמורה היכן שמתי את הדברים לא זוכר מה נאמר לא זוכר מה עליי לעשות. זה ברמה בסיסית ביותר. עקב ההבנה שלי את המצב אני בדכאון חמור ביות רולא יכול ליצור קשר עם בנות זוג ויש לי הערכה עצמית לקויה ביותר. אני מרגיש שכל חיי בוזבזו ובכלל שאני סתם בול עץ שחי את חייו ללא שום מטרה. כמובן שאני כבר לא חושב על זוגיות והקמת משפחה. הקשר הכמעט יחיד שיש לי זה עם המשפחה. אני נואש ולא יודע מה עליי לעשות. אני חושב על נטישת מקום העבודה אולם יודע שאכנס לריקנות וסחרור שלא יובילו אותי לשום מקום אחר חיובי. יש לך אולי עצה חדשה מעבר ללקבל תרופות שאינן עוזרות כלל או ללכת לטיפול פסיכולוגי? אגב אם יש מישהו או מישהי מבוגר שרוצה לספר על חוויות דומות באמצעות האינטרנט או שיחות טלפון מוזמן להשאיר פרטים. אוקיי ממתין לקבלת תשובה אולי קצת שונה שתוביל אותי אולי לדרך חדשה... ביי ג. מגבעתיים

29/02/2012 | 20:30 | מאת: נעמה

מי שכותב כך ברגש לא יתכן שהוא "בול עץ". לי אתה נשמע אדם עם המון רגש ומודעות.אחרת לא היית יודע להצביע כלל על בעיה. הבעיה שלך אינה כה נדירה כפי שאתה חושב. אני מאמינה שאדם רגיש ואמפטי כמוך,ימצא את בת הזוג המתאימה בבוא היום.רק לא להרים ידיים ולא להתיאש. תהיה חזק,תאמין בעצמך וכך גם הסובבים אותך יאמינו בך.

01/03/2012 | 14:54 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן דרך פורום אינטרנט. אתה מתאר בעיה מורכבת עם אלמנטים של דכאון, חרדה, הפרעות בזיכרון ועוד. כמו כן אתה מציין שטיפולים תרופתיים ופסיכולוגים לא עזרו לך עד כה. אולי יש מקום לשקול מסגרת טיפולית יותר אינטנסיבית כגון אשפוז או אשפוז יום. כמו כן מומלצים מסגרות של טיפול קבוצתי, אפשר מסוג CBT (שיעיל במיוחד לחרדה חברתית). בברכה, ד"ר אהוד ססר בברכה, ד"ר אהוד ססר

10/03/2012 | 19:25 | מאת: רן

05/03/2014 | 21:08 | מאת: נעמה

היי ג אומנם באיחור אבל אני מקווה שתראה תהודעה. אני מתמודדת כבר 20 שנה עם המחלה הזו. יש לי הרבה מה להגיד לך והרבה טיפים לתת לך. אתה יכול לכתוב לי לכתובת הבאה: [email protected]

מנהל פורום סכיזופרניה