הסרת משקפיים בלייזר בהריון

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

08/06/2010 | 15:15 | מאת: שירי

שלום רב, אני אם ל-2 ילדים : הראשון -ניתוח קיסרי מתוכנן והשני - לידה רגילה. רציתי לדעת האם יש להמתין לאחר סיום כל הלידות ורק לאחר מכן לעבור את הניתוח. ערכתי בדיקה באחד המכונים ונאמר לי שאני מתאימה לשיטה החדשנית ושיש לי קרנית עבה שמתאימה לניתוח (אני לא זוכרת את שם השיטה - אשמח אם תרשמו לי). כמו כן, אשמח אם תציינו מהם הסיכונים בביצוע ניתוח שכזה (הנפוצים)... תודה מראש.

08/06/2010 | 17:12 | מאת: ד"ר מצליח טייב

אין קשר בין לידות ושינוי במספר. תוכלי לעבור את הניתוח לפני סיום הלידות ללא חשש (כמובן שלא במהלך ההריון). כדאי שתדעי שבכל מקרה של שינוי במספר ישנם מכונים שמבטיחים היום אחריות לכל החיים ומאפשרים תיקונים חוזרים, במידת הצורך. לגבי שאלתך בנוגע לסיכונים הנפוצים, אציין כי מדובר בניתוח בטוח מאוד יחסית. אם זאת, הסיבוכים הנפוצים יותר הינם דלקות או זיהומים, המטופלים, במידה והם מופיעים, בטיפות, ובמקרים חריגים בכדורים אנטיביוטיים. זיהומים אלו נמנעים באחוזים גבוהים כאשר זמן החשיפה לקרן הלייזר קצר יותר (תלוי טכנולוגיה). סיבוך נוסף הינו יובש זמני. סיבוכים נדירים הרבה יותר הם: 1. בעיה בזמן יצירת המתלה בשיטת ה- LASIK (שכוללת התערבות כירורגית וחיתוך הקרנית). זהו סיבוך נדיר מאוד (0.005%). 2. היחלשות הקרנית לאורך השנים - סיבוך נדיר ביותר (1 ל- 10,000). כמו כן, לעיתים יש צורך בתיקון שני לאחת מהעיניים (1 ל- 100) או בתיקון שלישי (1 ל- 10,000).

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר