ניתוח TRANS PRK בעת הנקה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

02/10/2013 | 13:05 | מאת: גלי

שלום בשבוע הבא אני אמורה לעבור ניתוח טראנס prk. אני מניקה הנקה חלקית את בתי בת שנה וארבעה חודשים ורציתי לברר האם ישנה בעיה כלשהי עם הנקה הן מבחינת הניתוח, הן מבחינת התרופות הנלקחות לאחריו והן מבחינת ההחלמה- האם הכאבים ואי הנוחות שבימים הראשונים שלאחר הניתוח הם כאלו שלא יאפשרו להניק? בנוסף, רציתי לשאול כמה זמן למעשה נמשכים הכאבים? האם יש להיערך לקראת העדרות ממושכת ממקום העבודה? כמה זמן לאחר ניתוח מעין זה ניתן לחזור ולנהוג? תודה מראש על כל התשובות:)

09/10/2013 | 18:02 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

גלי שלום אנסה להיות עניני 1. בהריון והנקה יש שינויים בציר הורמונלי אשר עשויים להשפיע על המספר בעיניים.חודשים לאחר הלידה וההנקה הציר ההורמונלי מתאזן והמספרים מתייצבים. לפני קבלת החלטה לנתח יש להיות בטוחים שהגעת לתקופה שהמספרים התייצבו והתקבעו כדי לעבור ניתוח בבטחה 2. לאחר הניתוח משתמשים בתרופות בטיפות כולל טיפות המכילות סטירואידים לתקופה של עד חודש מהניתוח ולעיתים אף יותר התרופות הללו עוברות בחלב ומשם לתינוק יש לשקול ולתכנן הפסקת הנקה בתקופה הזו ותועלת מול סיכון מסוג כזה 3.יש תקופה של יומיים שלושה של אינוחות/כאב לאחר הניתוח שלא ימנעו ממך להניק 4.ניתן לח\ור ולנהוג בדרך כלל שבוע לאחר הניתוחורק לאחר בדיקה ואישור של הרופא המנתח 5. בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר