זוקן ראייה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

19/05/2012 | 14:26 | מאת: מיקי

היי האם הטיפול יכול להתאים למקרה של זוקן ראיה? ובמידה והניתוח לא יכול לעזור לזוקן ראיה- האם הוא יוכל לעזור לאדם שיש לו קוצר ראיה או צילנדר (או שילוב של שניהם) להיפטר משני אלו גם אם יש לו זוקן ראיה או שהזוקן ראיה יפריע לתוצאות הניתוח? בתודה

20/05/2012 | 10:30 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

הניתוח יכול לטפל במקרה של זוקן ראיה כשהוא בא ביחד עם ליקוי ראיה אחר (רוחק ראיה או קוצר ראיה). במקרה כזה אנו מבצעים ניתוח "מונו-ויז'ן" - את העין הדומיננטית מנתחים לרחוק ואת העין השניה מכוונים לקריאה. לפני הניתוח בודקים ע"י סימולציה את הסתגלות המטופל למצב זה. כ 80% מהמועמדים אכן צסתדרים עם זה מצוין. ל 20% שאנו חושבים שלא מתאימים לזה - אנו ממליצים לנתח 2 עיניים לרחוק ולהשתמש במשקפים לקרוב (מדובר בגיל 45 ומעלה בלבד). עד היום לא נמצא הפתרון העדיף על המונו ויז'ן, וזאת למרות כמה ניתוחים שהתיימרו לעשות כן (פרסבילאסיק לדוגמא). בברכה, פרופ' קיזרמן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר