שאלות לפני ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

28/04/2012 | 21:21 | מאת: דוד

שלום אני רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים ואחרי בדיקת התאמה הציעו לי לעשות ניתוח בשיטת האינטרהלסיק. אני מתגייס בעוד כ9 חודשים וחברים שלי אמרו לי שאמרו להם שלספורטאים ולאנשים לפני גיוס לא מומלץ לעשות ניתוח להסרת משקפיים בשיטת האינטרהלסיק בגלל שבשיטה זו ממש חותכים את העין(לפי מה שאני הבנתי) ולכן מכות בעיניים יכולות להיות מסוכנות לעין שנותחה בשיטה זו אני עושה הרבה ספורט(בעיקר כדורסל) ואני גם עומד להתגייס וקורה שמקבלים מכות בעיניים, האם זה נכון שזה מסוכן? 2) האם בשיטות ניתוח אחרות הסכנה פחותה? 3) האם העין שלי אחרי זמן ההחלמה מהניתוח תהיה כמו עין רגילה (אני אוכל לשפשף אותה,אם אני אקבל מכה מכדור/יד/אצבע וכו' לא יקרה לי כלום)? תודה!

29/04/2012 | 14:35 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

שלום רב, אכן בשיטת הלאסיק (ואינטראלאסיק הוא תת-סוג של ניתוח הלאסיק הרגיל, לא יותר מכך) מבצעים הפרדת שכבות בקרנית, דבר שמחליש אותה מעט. לאנשים העוסקים בספורט מגע או מתגייסים ליחידות קרביות אינני ממליץ על ניתוח בשיטה זאת. בלי קשר - איני ממליץ על ניתוח לאסיק (או אינטראלאסיק) למי שצעיר מגיל 21. עד כמה שידוע לי ישנם יחידות קרביות שלא מקבלים מועמדים שעברו לאסיק. השיטה העדיפה במקרים אלו (ספורט מגע, גיוס לקרבי וגיל צעיר) הינה שיטת ה PRK. בשיטה זאת הלייזר מבוצע על פני הקרנית מבחוץ ואין צורך להפריד את שכבות הקרנית. אמנם ההחלמה מעט יותר איטית אבל זה שווה את זה. שיהיה בהצלחה. פרופ' קיזרמן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר