לאסק וקרנית דקה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

20/09/2010 | 19:31 | מאת: סטודנט

שלום רב, אני בן 28, מרכיב משפקיים 8 שנים, עם מספרים 1.5 ו-2. יש לי שתי שאלות בבקשה: היום עשיתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר במכון מאוד מוכר וגדול, ונאמר לי שעלי לעשות ניתוח בשיטת לאסק (PRK) בגלל שהקרנית שלי מאוד דקה (466...). 1. האם עובי הקרנית שלי אומר שלא אוכל לעשות תיקון ראיה במידה ואצטרך? מהו הגבול התחתון של עובי קרנית שממנו אי אפשר לרדת? למיטב הבנתי, הטווח אמור להיות 460-600, ולכן לכאורה אי אפשר לנתח אותי, כי גם אם יורידו לי 20 מיקרון (המספר שלי הוא 2...) - אני אחצה את הגבול התחתון. אשמח לשמוע את דעתך. 2. משום מה, האופטימטריסט בדק את המספרים שלי ואמר שהם נמוכים יותר מאלו שיש לי במשקפיים. הוא טען שכנראה בבדיקה הקודמת שלי נעשתה טעות. הדבר שמדאיג אותי הוא שמאז שיש לי משקפיים, המספר שלי עולה בהתמדה. אני חושש שהמספר ימשיך לעלות ואעשה ניתוח לחינם... תודה רבה!

26/09/2010 | 15:57 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום רב, 1. עובי הקרנית שיש לך מאפשר תיקון של עד מספר 7 (!). הגבול התחתון של עובי קרנית ממנו לא ניתן לרדת הינו 390 (כולל שכבת האפיתל). 2. בדיקת אופטומטריסט ותוצאותיה עשויות להשתנות מיום ליום. בין הגורמים המשפיעים על המספר - עדשות מגע, יובש ודלקות. פעמים רבות אנשים נתקלים במצב בו המספר בבדיקה שונה מהמספר במשקפיים. לעיתים המספר במשקפיים קטן יותר או גדול יותר מהמספר שנמצא בבדיקה ונובע ממספר סיבות. למשל, חלק מהאופטומטריסטים נוהגים לתת (בכוונה) משקפיים בעלי מספר הקטן בחצי מהמספר בפועל. אופטמטריסטים אחרים דווקא נותנים מספר גבוה / "חזק יותר". באחריות הרופא המנתח לקבוע האם המספר ימשיך לעלות או האם הוא יציב. מועדים לשמחה, דר' מצליח.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר