השתלת עצם

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

01/05/2016 | 21:24 | מאת: לילך

רציתי לשאול האם יכול להיות גם שעשו לי עקריה רק של שן אחת וטוחנת עליונה עם זיהום שאצטרך השתלת עצם למרות שזו שן אחת ואני לא מבוגרת הגיל שלי הוא סביבות ה-40 , ככה שבגילי אין ספיגת עצם כמו של מבוגרים אבל בכל זאת בגלל עקירה של שן טוחנת עליונה שהיו בה 4 שורשים וזיהום , האם בעקבות זאת המצב של ספיגת עצם גדולה יותר מאשר שן אחרת ? אבל האם יש סיכוי ששן אחת לא יותר מזה תגרום ספיגה גדולה ותאלץ אותי חוץ משתל גם לעשות השתלת עצם או אפילו הרמת סינוס בסבירות גדולה יותר והאם במקרה אצטרך עושים את זה היום במעמד ההשתלה או בניתוח אחר ?

שלום שירה, בהמשך לכל שאלותיך, שן סדוקה הורסת עצם ולכן, ללא כל קשר לגילך, סביר ביותר שבזמן העקירה יהיה צורך בביצוע שתל עצם במודה ורוצים להתקין שתל בעתיד. ללא כל קשר, לאחר שנוצר עצם בצורה הרצויה, באזור של הטוחנות העליונות נמצא הסינוס, שהינו חלק מהאף. במידה והסינוס נמוך יש צורך בביצוע שתל עצם נוסף ושמו "הרמת סינוס" המאפשר לבצע שתל ארוך מספיק. גם לזה אין קשר לגיל. השאלה של תזמון הפעולות, ביחד עם השתל או לא לשיקול דעתו הבלעדי של הרופא המטפל. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים