עקירה כירורגית - שן בינה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

03/03/2016 | 10:49 | מאת: טל

שלום ד"ר, מדוע לעתים נדרש לבצע עקירה כירורגית של שן בינה כלואה בבית חולים ולא במרפאה? נאמר לי היום במרפאה כי אולי (רק לאחר הסיטי אפשר יהיה לדעת בוודאות) אצטרך לבצע את העקירה בביה"ח ואני מאד מוטרדת וחוששת. אודה לתשובתך.

הכוונה לביצוע בבי"ח היא לביצוע העקירה ע"י מומחה לכירורגיה של הפה והלסתות. לרוב אין הבדל בין ביצוע בבי"ח או במרפאה פרטית של מומחה לכירורגיה בקהילה. מדובר על ביצוע על ידי מישהו עם מיומנות מעבר לזאת של רופא שיניים כללי. ועדיף שיפנו אותך ולא ינסו לבצע מה שלא בטוחים שיכולים לסיים בצורה בטוחה. אז אין מה להילחץ אלה לבצע על ידי כירורג פה ולסתות. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים