עקירה כירוגית של שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

24/10/2018 | 15:41 | מאת: דניאלה

שלום ד״ר, לפני יומיים ביצעתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה (שן מס 48) היום התנפחה לי הלחי הימנית בו בוצעה העקירה. אציין שהרופאה לא נתנה לי אנטיביוטיקה אלא רק אופטלגין טיפות ונרוסין למקרה שהכאבים ממשיכים. (וכמובן מי פה) השאלה שלי האם אני צריכה אנטיביוטיקה להורדת הנפיחות? האם נוצר זיהום? ומתי הכאבים נפסקים? ייתכן שלא נתנה לי אנטיביוטיקה כי ציינתי בפניה שכאשר אני לוקחת אנטיביוטיקה יוצאים לי פצעים בגןף. כרגע אין מענה בביה״ח שבו בצעתי . אשמח לתשובתך תודה מראש

שלום רב באופן טבעי הנפיחות המקסימאלית מופיע לאחר יומיים ולאחר מכן מתחיל לרדת בהדרגה. בד"כ אין צורך באנטיביוטיקה אבל אני לא יכול לענות האם יש או אין זהום בלי לבדוק אותך. לפי הסיפור זה נשמע כמו מהלך תקין אבל אם יש ספק צריך לפנות לבדיקה אצל הכרורג שטיפל בך תרגישי טוב

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים