עקירת שן בינה כירורגית

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

11/09/2017 | 17:18 | מאת: זיו

נקבעה לי עקירת שן בינה לעוד שבוע. הכירורג (ד"ר שחם אם אתה מכיר..) החתים אותי על טופס שיש סיכוי שאאבד תחושה בלשון ואמר שהסיכוי הוא 8% (!) 1. האם יש אלטרנטיבה לעקירה? אולי טיפול שורש? 2. למרות שאיני בעל ידע רפואי, נראה שהשן לא נמצאת בתוך העצב. האם זה משפר את הסיכויים שלי לפגיעה עצבית? מצ"ב צילום סיטי של השן בינה תודה!

שלום רב אני מצליח לראות את ה CT אבל עצב הלשון לא ניתן לראות אותו ב CT. כן ניתן לראות עצב שנותן תחושה בשפה והוא גם בסכנה במקרים מסויימים כשעוקרים שן בינה תחתונה. שמונה אחוז זה הגזמה. הסיכויים לפיעה נמוכים בהרבה. כמו כן הפגיע בעצב הלשון נדירה ביותר. שני הסיכונים מוסברים בטופס ואין ברירה ולחתום אליהם במידה ורוצים לעקור את השן. לגבי אפשרות של טיפול חלופי צריך להתיעץ עם הרופא שבדק אותך ואת הצילומים בהצלחה

11/09/2017 | 19:43 | מאת: זיו

הוספתי גם צילום פנורמי. הרופא המטפל אמר לי שהשורשים לא ישרים ולכן לא ניתן לבצע טיפול שורש. האם על סמך הצילומים אתה נוטה להסכים עם קביעה זו?

מתנצל על הטעות מקודם: לא מצליח לראות את הצילום ולכן לא יכול להביא חוות דעת על נושא טיפול השורש

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים