שאלות הבהרה אחרי בדיקה אצל רופא שיניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

26/06/2017 | 17:30 | מאת: שושי

שלום, יש לי הרבה זמן כאבים בלחי שמאל ויש לי גם קליקים בלסת הרבה זמן יחד עם כאבים בלסת (יש לי סד לילה). שבת לחי שמאל היתה נפוחה ולכן היום הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים. עשיתי צילום פנורמי- מצ"ב. הוא הפנה למחלקת פה ולסת בבי"ח וכתב בהפניה: "שן 28 כלואה, יש משהו לא ברור מעל השורשים שלה. צפיפות עצם מתחת לשיניים 36-37. בפתיחת הפה יש סתיה לצד ימין. עברה סיטי ראש ואםאראיי בגלל גידול מיקרואדנומה". יש לי מיקרואדנומה בהיפופיזה והוא אומר שיכול להיות שזה לוחץ על העצב החמישי וזה מה שגורם לכאבים. תוכל בבקשה לצפות בצילום ולאמר לי מה זה המשהו לא ברור בשורש 28? מה זה צפיפות עצם ולמה זה גורם? אפשר בבקשה שהצילום לא יופיע באתר?

מצטער אבל לא רואה את הצילום. כנראה שלא עבר. בכל זאת אם יש כאבים ונפיחות הכי סביר זה משהו זהומי מקומי כמו השן בינה או משהו אחר ולא דברים מורכבים מידי כמו לחץ על העצב. מצד שני שיכול להיות שיש כאב בסיסי כרוני שבעקבותיו את משתמשת בסד לילה ועכשיו יכולה להיות בעייה אחרת הקשורה לשן בינה ואין קשר בין אחד לשני. את אכן צריכה להבדק אצל כרורג פה ולסת להמלצות על טיפול מתאים בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים