דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/04/2002 | 22:47 | מאת: מזל

האם דיכאון הוא מחלה ואם כן האם זה תורשתי .לאמא שלי היתה תקופה של דיכאון כשהיא היתה בת 24 ואני כיום בת 24 ולפעמים אני חושבת שאולי גם לי זה יקרה ובאופן פסיכולוגי אני חרדה מכך ולפעמים חושבת שאולי זה זה

08/04/2002 | 23:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מזל, המחקר בפסיכופתולוגיה לא הצליח לבסס הסבר גנטי לדיכאון. קיימת עדות מחקרית מבוססת לגבי הפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), אך לא לגבי דיכאון חד-קוטבי (=דיכאון בלבד). בין אם הבסיס תורשתי ובין אם לאו, החיים במחיצת אם דיכאונית מדכאים למדיי ואין לשלול השפעה סביבתית. החרדה מפני הדיכאון אינה מיטיבה איתך, אין שום הכרח שגם את תסבלי מדיכאון, אך אם את חרדה טוב תעשי אם תפני לייעוץ בעצמך, אולי אפילו למען השקט הנפשי שלך, כדי להפריד בין בעיותיה של אמך ובין קשייך שלך. אם פרט לחרדה שמא תיכנסי לדיכאון מסיבות תורשתיות, חייך מתנהלים לשביעות רצונך, אין כל מקום לדאגה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה