לד"ר גידי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/07/2004 | 11:51 | מאת: דניאלה

ד"ר גידי שלום רב, אני בחורה באמצע שנות השלושים,חולה במחלת נפש קשה,עם כול השלכותיה, מחוסרת זוגיות,ילדים,עבודה,סובלת מבדידות,עברי לא היה קל, האם יש טעם לחיים כאלו? האם יש לי עתיד? אני מהווה נטל לעצמי ולסביבתי, אולי מוטב לי מותי מחיי,

20/07/2004 | 23:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאלה, צר לי לקרוא שכך את מרגישה. את מציינת שיש לך עבר קשה ואני מאמין לך. ואולם, ישנן גישות טיפוליות רבות ושנות (טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, טיפול אקזיסטנציאליסטי, טיפול הומאניסטי ועוד) שהמשותף לכולן הוא שהן מתמקדם בהווה ובעתיד וזה גם מה שאני מציע לך לעשות. אצטט מתוך גישת 12 הצעדים את הצעד היחיד הנראה לי בונה: "תן לי את הכוח לשנות את מה שניתן לשינוי, לקבל את מה שלא ניתן לשינוי ולהבדיל ביניהם". מניסיוני, לעיתים קרובות דווקא קבלת המצב כמו שהוא - ולא ניסיון להילחם בו - הוא-הוא השינוי. נסי לעבוד אם את יכולה, אם לא השקיעי בתחביב ונסי לפתח קשרים עם אנשים ולהתעניין בהם. עניין בזולת תורם לשני הצדדים, יסיח את דעתך מעצמך ויגרום לך להרוויח חברים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

20/07/2004 | 23:36 | מאת: ורדה

שלום ד"ר איפה אני יכולה לקרוא בספרות על גישת 12 הצעדים. אשמח אם תמליץ על ספר מסויים או מספר ספרים/ או חומר באינטרנט בנושא. תודה ותודה רבה עבור התשובה בעניין "כמה זה עולה" ורדה

מנהל פורום פסיכותרפיה