המשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

10/04/2002 | 12:01 | מאת: ליטל

שלום, אני פונה לפורום הזה מכיוון שפעם אחת כבר עזרת לי ואני מבקשת עזרה פעם נוספת באותו עיניין. כתבתי לפני שבועיים בערך הודעה בשם "המצב" ו- "רציתי להוסיף", ורק בכדי להזכיר הבעיה שלי היתה שאיבדתי שלושה חברים שניים באותו פיגוע (כאשר ראיתי את פעולת ההחיאה בטלויזיה) וחבר נוסף בתאונת מסוק. בעקבות תשובתך אכן פניתי למרכז לבריאות הנפש אבל נקבעה לי פגישה עוד חודש בערך והבעיה שלי היא שבשבוע הבא יחול יום הזיכרון ואני לא יודעת איך אצליח לעבור אותו! שנה שעברה בחרתי בדרך שבטח לא תסכים איתה, פשוט ישנתי את כל היום הזה , שלא לדבר על כך שיום אחרי זה חל יום העצמאות וזהו יום שכולם בחופש, דבר שמקשה יותר לחזור לשגרה. בדרך כלל אחרי יום הזיכרון לוקח לי בין שבוע לשבועיים לחזור לשגרה . אני יודעת שאין תרופת פלא אבל כבר מעכשיו אני מתחילה לחשוש מהיום הזה ומכל מה שקורה בו.

10/04/2002 | 19:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום, ליטל, אני בהחלט מבין את הקושי. חגים בכלל, ויום הזיכרון בפרט בהקשר שלך, מעצימים את המועקות של כולם. לו אני במקומך, לא הייתי שופט את עצמי בחומרה רבה מדיי על ניסיון להעביר את היום בשינה בנסיבות הנוכחיות, כשאת חייבת להמתין חודש עד תחילת הטיפול. אם אין לך אפשרויות אחרות להקלה ולהסחת דעת חלקית ואת יכולה להעביר את היום בשינה, זה לא הדבר הכי גרוע שיכול היה לקרות לך. אינך בורחת מקשייך, לא הדחקת את הטראומה, תתעוררי אליה מחדש ודאגת לעצמך לטיפול. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה