פרידה מפסיכולוגית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/06/2002 | 20:56 | מאת: נילי

אני סיימתי טיפול שהועיל לי מאוד. אני יודעת שיש לי לאן לחזור ,ניתקתי את הקשר בהדרגה, לרוב אנני בקשר אולם כאשר קוראים לי דברים משמעותיים שקשורים לטיפול יש לי צורך עז לשתף ואני עושה זאת מידי פעם האם זה ננכון, או שמה עלי להתנתק סופית. זה מה שאני משתדלת לעשות. אשמח לתגובה.

08/06/2002 | 22:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נילי, אין כללים בעניין הזה, ניתוק מוחלט מהמטפל אינו מהווה מטרה בפני עצמה וכשם שטיפול אינו חתונה קאתולית, גם פרידה מהמטפל אינה צריכה להיות דבר נוקשה כל כך. לדעתי, השימוש שאת עושה בטיפול לאחר תום הטיפול הסדיר הוא נבון, מבוקר וגמיש. זה לא אומר עלייך שאת תלותית וטבעי מאוד שתמצאי לנכון לשתף מדי פעם אדם שיצרת עימו קשר טוב ושהוא מכיר אותך מתקופות קודמות ויש לו פרספקטיבה על חייך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

10/06/2002 | 00:35 | מאת: נילי

גידי שמחתי על תגובתך ונרגעתי. חשבתי שאני לא פועלת נכון ושאני פיתחתי תלות בפסיכולוגית אני מבינה שאני עוברת תהליך נכון . אז שוב תודה על תגובתך.נילי

מנהל פורום פסיכותרפיה