טיפול שהסתיים במפח נפש

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/06/2002 | 17:12 | מאת: עדי

אני מטופל בפרוזאק כ 4 שנים בשל דיכאון. לאחר שבשבועיים האחרונים חזרו תופעות הדיכאון, יצרתי קשר עם פסיכיאטר לפגישת אבחון ראשונית שעלותה 540 ¤. הפגישה התקיימה ביום רביעי ה 5 ביוני, וארכה כשעתיים שבסופן נקבעה פגישה נוספת ליום ראשון ה 9 ביוני. הפסיכיאטר ביקש את תשלום הפגישה הבאה, 385 ¤, מיד באותו מעמד. כשהסברתי לו שלא נראה לי כי התשלום צריך להתבצע כרגע (חמישה ימים לפני הפגישה) אלא לאחר הפגישה הבאה, נאמר לי כי אין לי מה לדאוג... כולם נוהגים כך... רק אני אעזור לך לצאת מהמצב שנקלעת אליו... וחייבים לסגור את התשלום כעת... תסמוך עלי... ואתה חייב ללכת כי מטופל אחר נמצא בדרכו לכאן. מדובר בסיומה של הפגישה שבה אני נמצא במצב מאוד לא קל לאחר שחשפתי את כל הקשיים והמועקות לפסיכיאטר. הוצאתי את כרטיס האשראי והפסיכיאטר חייב אותי ב 385 ¤, עלות הפגישה הבאה. הבוקר, לאחר התייעצות עם מספר גורמים, החלטתי שלא להמשיך את הטיפול אצל הפסיכיאטר. התקשרתי למשרדו של הפסיכיאטר וביקשתי לבטל את הפגישה ב 9 ביוני. הפסיכיאטר טען באוזניי, בחוסר סובלנות ובזלזול, כי איני יכול לבטל את הפגישה, משום שכבר שילמתי עליה. כשטענתי בפניו שהפגישה עדיין לא התקיימה ואני מודיע על הביטול 4 ימים מראש, נאמר לי כי חתמתי על מסמך שאינו מאפשר זאת! אני חייב להגיע לפגישה, איני יכול לבטלה ולא אקבל את כספי אם לא אגיע. מיד לאחר דבריו אלה ניתק הפסיכיאטר את שיחת הטלפון. כיצד יכול הרופא המטפל, לנהוג ביחס כזה כלפי מטופל שלו? הטיפול הפסיכיאטרי מבוסס על אימון בין הרופא למטופל, אימון שאותו נתתי בפסיכיאטר. בנוסף, מנקודת מבט צרכנית, מדובר כאן בשירות שנקנה בכסף, וכאן מחייבת ההגינות. כצרכן, זכותי לבחור שלא להמשיך לקבל את השירות. בשיחה נוספת שהיתה לי איתו היום בעניין החיוב הוא טוען שעצם זה שאני מדבר איתו גוזל מזמנו! מישהו יכול ליעץ לי מה לעשות? גם כך הייתי במצב קשה ועכשיו אני מרגיש מרומה...

06/06/2002 | 21:23 | מאת: n

אתה צריך לפנות בדחיפות למשרד הבריאות ולהגיש תלונה. מדובר במעשה שלא יעשה. רמאות לשמה ויכולים לשלול לו את הרשיון על זה, או לפחות שתהיה לו הערה בתיק.

07/06/2002 | 00:03 | מאת: עדי

תודה, הגעתי אליו דרך דפי זהב. בשיחה ראשונית הוא נשמע בסדר. אני לא יודע אם זה נהוג ומקובל בפורום זה, אבל מדובר ב-XXXXXXXXX. זה נראה לי חשוב שאחרים לא יפלו בעניין הזה. אם מישהו מעונין לאמת את פרטים, אשמח ליצור קשר ולהציג קבלות וכו'

06/06/2002 | 23:57 | מאת: שאול

07/06/2002 | 03:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, קודם כל, אני מצטער לשמוע על הסבל המיותר שנגרם לך ואולם במענה לשאלתך, לא זו בלבד שזה לא מקובל, זה גם לא חוקי לפרסם את שמו של הפסיכיאטר בפורום והנהלת האתר ואנוכי עלולים להיתבע על תביעת דיבה ע"י הפסיכיאטר, שכן אותך לא ניתן יהיה לתבוע עקב הסתתרותך המובנת והמקובלת מאחורי שם בדוי ובלא אפשרות טכנית להגיע אליך. עקב כך נאלצתי לערוך את כל הודעותיך. לא מחקתי אותן כי אתה מעלה סוגייה חשובה וכואבת אבל את שם הפסיכיאטר היה עליי למחוק מסיבות מובנות. נשמח לעמוד לרשותך אך לא נוכל להרשות אזכור שם הרופא. אם יש לך טענה נגד הרופא עליך לפעול בדרך פחות פומבית, אחרת אתה מסתכן בהוצאת דיבה. ייתכן שבפורום רשלנות רפואית שבאתר זה תוכל לקבל הדרכה מעשית אך אם תפנה לשם, אנא הימנע מאזכור שם הפסיכיאטר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

07/06/2002 | 12:54 | מאת: עדי

תודה, יצרתי קשר ראשוני עם ועדת האתיקה של ארגון הפסיכיאטרים הישראלי ועם משרד הבריאות. אעדכן אתכם במשך השבוע הבא בהתקדמות.

מנהל פורום פסיכותרפיה