קריאת תאוריות פסיכו' במקביל לטיפול?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/06/2002 | 00:16 | מאת: רחל

היי אני נמצאת בטיפול ומידי פעם כשיש לי איזה תובנה או התעסקות יתר בתהליכים שאני עוברת ומנסה להבין אני מוצאת את עצמי חופרת בספרים קוראת באינטרנט שואלת בפורום שאלות. השאלה האם זה מקדם או מעקב את הטיפול לפי תחושתי אם אני לא נמצאת בתהליך אני לא קולטת את הכתוב וכשאני כן בקריאה שניה לאחר תק' פתאום נופל לי אסימון. האם כך הוא האם להרשות לעצמי להתענין או לוותר ולהשאר אוטנתית לתחושות ולתובנות העצמיות שלי.

03/06/2002 | 06:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רחל, תודה על השאלה החשובה. תפיסתי היא שהמטופל הוא אדם תבוני וקריאה על בעיותיו עשויה להועיל לו, בתנאי שהוא משתמש בכך לקידום הטיפול ולא לעיכובו. ישנם מטופלים המרבים לקרוא על בעיותיהם ובכך מתרחקים מעצמם, שכן הם הופכים את בעייתם למשהו "תיאורטי". זה לא נשמע כך במקרה שלך כי את מתארת תהליך אינטרוספקטיבי של בחינה עצמית תוך כדי קריאת החומר והפקה שונה ממנו בתלות בהתקדומתך בטיפול. עצם העלאת השאלה מעידה גם היא על תובנה ולכן נראה לי שבמקרה שלך את משתמשת בחומר לקידום הטיפול. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה