אחות מאומצת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

31/05/2002 | 08:10 | מאת: שירי

שלום, שמי שירי אני בת 23, רווקה. אני פתחתי את תיק האימוץ. בגיל 20 נפגשתי עם האמא הביולוגית. אין לי קשר איתה נפגשתי עם האחות הביולוגית ויש לי קשר איתה וידוע לי על עוד 3 אחים שגדלים אצל האמא שאותם ראיתי אך אין לי קשר איתם כי הם לא יודעים עליי והאמא הביולוגית לא מסכימה שאספר להם אם לא אהיה איתה בקשר. הבעייה היא שבזמנו נמסרה עוד אחות לאימוץ שהייתה תינוקת והיא פתחה את תיק האימוץ ואני והיא אמורות להיפגש השבוע אני מתרגשת מאוד לוקחת רגיעון ליום ולילה אין לי מושג איזו מתנה מתאימה לפגישה כזאת עם אחות שלא הכרת ולא ידעת בכלל.

31/05/2002 | 12:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שירי, התרגשותך מובנת בהחלט. המצב בו את נמצאת סבוך מלכתחילה ונדרש אומץ רב כדי לפתוח את תיק האימוץ. אני מבין שהחלטת לא להיות בקשר עם אמך, והתנאי שהציבה בפנייך לראות את יתר האחרים רק אם תיפגשי איתה מתסכל מאוד. פגישה עם אחות נוספת לא מוכרת מחייבת אף היא אומץ רב ורק טבעי שתהיי בלחץ. הנושא נשמע לי מורכב מאוד והייתי מאוד ממליץ לך לעבד את רגשותייך הסוערים סביבו במסגרת ייעוץ אישי. אולי אפילו העובדת הסוציאלית בשירותי האימוץ תוכל להמליץ לך על מטפלים בעלי ניסיון בתחום זה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה