פרוזאק

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/05/2002 | 08:26 | מאת: אורי

מבקש לדעת מהן תופעות הלוואי להן אני צפוי בעקבות לקיחה של תרופה כמו פרוזאק (או מהמשפחה). תודה

27/05/2002 | 11:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אורי, תופעות הלוואי של תרופות ממשפחת SSRI, כמו גם יעילותן, הם דברים אינדיוודואליים מאוד המשתנים ממטופל למטופל. באתרים רפואיים מקצועיים קיימות סטטיסטיקות מדוייקות על מדגמים גדולים על היעילות ותופעות הלוואי של כל אחת מהתרופות, אך המלצתי לך היא לפנות לרופא הפסיכיאטר, לנסות את התרופה ולשקול את תופעות הלוואי אל מול התועלת שאתה מפיק מהתרופה. יש לזכור כי יש להמתין 2-6 שבועות עד שהאפקט החיובי של תרופות אלו מורגש (תופעות הלוואי, אם קיימות, מורגשות מייד), כי תופעות הלוואי הן הפיכות ועם הפסקת נטילת התרופה הן נעלמות וכי בהתאמת התרופה שיעילותה מרבית ותופעות הלוואי שלה מינמאלית יש מרכיב חזק של ניסוי וטעייה לגבי כל מטופל באופן אינדיווידואלי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה