שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/05/2002 | 03:18 | מאת: נוגה

אני מעוניינת לפנות לטיפול פסיכולוגי באמצעות שירותי הבריאות (מכבי) והייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכותראפיסט? כמו כן, איך ניתן לדעת מהם תחומי ההתמחות (והנסיון) של הפסיכולוג (הכוונה שלי היא לתחומים כגון: גיל התבגרות / זוגיות / הפרעות דכאון וחרדה וכו'), מאחר ומעבר לאבחנה שבין קלינית לפסיכותרפיה, אלו אינם מצויינים בשום מקום. תודה.

27/05/2002 | 11:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נגה, פסיכותראפיסט הוא כל מי שעוסק בטיפול ע"י שיחות (ראי מכתב פתיחה של פורום זה): פסיכיאטר המקיים שיחות בנוסף לטיפול התרופתי, פסיכולוג קליני ועובד סוציאלי בעל תואר שני ומעלה שסיים התמחות במגמה קלינית בתחום בריאות הנפש. בחלוקה הנהוגה ב"מכבי" קיימת קטגוריה של פסיכיאטרים, של פסיכולוגים קליניים ושל פסיכותראפיסטים שרובם ככולם עובדים סוציאליים העונים על ההגדרה הנ"ל. תחומי ההתמחות שאת מציינת אינם תחומי התמחות פורמאליים (אולי פרט לטיפול זוגי). אם מטפל מעוניין לקבל מטופלים הסובלים מהפרעה ספציפית או בגיל מסוים הוא מציין זאת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה