הפרעה דו קוטבית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/05/2002 | 13:14 | מאת: מיכאלה

שלום ד"ר רובנשטיין! יש לי חבר טוב שסובל ממאניה דיפרסיה, באחרונה שינו לו את הטיפול במקום 1500 מ"ג ליתיום ליום החליפו לו ל 400 מ"ג ולטוראל. שאלתי היא מה זה אומר על מצבו של חברי? (חמור יותר וכו') מה זה בעצם ולטוראל ומה התפקיד שלו? האם התקפים של חולי מאניה דיפרסיה הופכים חמורים יותר עם השנים? אשמח לקבל תשובות תודה ישר כוח על ההתמדה והעזרה!

25/05/2002 | 16:27 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיכאלה, אינני רופא פסיכיאטר, המוסמך לענות על ענייני תרופות, אך החלפת התרופה במקרה זה כלל לא מעידה על החמרה במצב. לליתיום יש תופעות לוואי, חלקן מתבטאות באופן התנהגותי וחלקן בבדיקות דם (כמו תפקודי כבד וכליות), שמחייבות לעיתים את החלפתה בתרופה אחרת. כאשר אדם משתף פעולה עם הטיפול התרופתי השליטה בהתקפים מצויינת. אותם מקרים בהם ההתקפים חוזרים הם מחמירים הם מקרים בהם החולה אינו מוכן להודות במחלתו ואינו משתף פעולה עם הטיפול התרופתי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה