בעיה בזוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/05/2002 | 14:48 | מאת: שני

לד"ר רובינשטיין שלום, יש לי בעיה בזוגיות, אני לא מצליחה לפתח קשר עם אף אחד שמכיר ומעריך אותי ברמה שאני יכולה להציע לו, אני מרגישה צורך רב לאהוב ולקבל בחזרה וכתוצאה מכך יש לי הרגשה שמשהו אצלי לא בסדר שאולי אני טיפשה או לא מעניינת כי אחרת למה לא רוצים להיות איתי או שפשוט אני לא יודעת איך להתחיל קשר במטרה שזה יצליח היתי רוצה לקבל מכם טיפים לזוגיות להתחלה ולהמשכיות טובה לקשר. מקוה שתוכל ליעץ לי ואני מאוד אודה לך. בנוסף יש לי תמיד הרגשה שכולם מנצלים אותי ואת טוב ליבי מכיוון שיש לי המון לתת לכולם אם זה אהבה ואם זה עזרה בכלל והיתי מאוד רוצה שזה יפסק. תודה, שני

22/05/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שני, הרצון שלך לאהוב ולהיות נאהבת הוא הדבר הכי טבעי שניתן להעלות על הדעת. ברגע שהרצון הזה נפגע, משהו מאוד בסיסי נפגע. יש לך את הרצון ומשהו בדימוי העצמי שלך, באופן שאת תופסת את עצמך וכנראה גם מעבירה את עצמך לזולת, פגוע מאוד ולכך, לצערי, אין טיפים. אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול מקצועי ולהתחיל לאט אבל בטוח בתהליך שיקום של הדימוי העצמי שלך באופן שתוכלי לקבל את עצמך ולהציע את עצמך כאדם שלם עם עצמו לאנשים אחרים, בין אם זה חברים ובין אם זה בן זוג. הרבה הצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה