על סף טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/05/2002 | 19:47 | מאת: דני

שלום, אני בן 23 ומעוניין להתחיל בטיפול פסיכולוגי, רציתי לדעת איזה סוג של פסיכולוג אני צריך, מה ההבדל בין פסיכולוג רגיל לקליני. חברה שלי עברה טיפול פסיכולוגי, האם כדאי ללכת למטפלת שלה או לא? דני

21/05/2002 | 21:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דני, פסיכותרפיה (טיפול ע"י שיחות) יכול להתבצע ע"י רופא פסיכיאטר (שאינו מגביל את עצמו לטיפול תרופתי בלבד), פסיכולוג קליני ועובדים סוציאליים שהתמחו בבריאות הנפש בלימודיהם לתואר שני. אין "פסיכולוג רגיל", אלא ישנן התמחויות שונות בפסיכולוגיה, כאשר פסיכולוג קליני הוא הפסיכולוג המטפל במבוגרים (קיים גם פסיכולוג קליני לילדים ופסיכולוג חינוכי המתאימים לטיפול בילדים). הגישה האורתודוכסית, והנוקשה לטעמי, היא שבשום פנים ואופן לא תלך לפסיכולוג שטיפל בבת זוגך. להערכתי, אם הטיפול בחברתך הסתיים לפני זמן רב ואין לה כוונות לחזור לאותו מטפל, אתה יכול לפנות ולסמוך על המטפל שאם למיטב שיפוטו המקצועי יש ניגוד אינטרסים או חשש להפרדה בין הטיפולים, הוא יאמר לך זאת. לחילופין ישנם גם יתרונות לכך, בייחוד אם סיבת הפנייה שלך לטיפול נוגעת בזוגיות עם חברתך. יתרון נוסף הוא שיש לך המלצה טובה ממקור קביל בעיניך על אותו מטפל. לא הייתי מנסח "כללי אצבע" נוקשים מדיי בעניין זה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

21/05/2002 | 21:48 | מאת: דני

תודה רבה על התיחסותך, הבנתי שאני צריך פסיכולוג קליני. אם אין לי המלצות ממכרים לגבי מטפל טוב, היכן אני יכול להשיג כאלו?

מנהל פורום פסיכותרפיה