פחדדד

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/05/2002 | 14:26 | מאת: פחדנית

הי לך בעלי עומד להתגייס בעוד שבועיים למילואים כאילו זה לא משהו חדש כי הוא משרת מספר שנים אבל זה לשטחים וגם זה לא חדש כי הוא היה שם שנה שעברה אבל הפעם אני חשה ממש נורא ביגלל המצב יש לי כבר כמה שבועות סיוטים ואני ממש לא מרוכזת בעבודה וחסרת מצב רוח לכולם וחסרת סבלנות מפחדת שיקרה לו משהו נורא חשה כאילו סוף העולם מתקרב לי כי הוא הכל בשבילי ומנג'סת לו בלי סוף שלא ילך ושילך לכלא מה עושים הפחדנית

21/05/2002 | 21:10 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לדאגנית, הפחד שלך, במקרה זה, הוא לגמרי רציונאלי. יחד עם זה הוא מבטא חוסר נפרדות מספקת בינך ובין בעלך. עם כל הפחד שבעניין, זו החלטה שלו. אם המשפט "הוא הכל בשבילי" מבטא רק את אהבתך אליו, תבורכי. ואולם, בעיה קשה יותר היא אם את אכן מרגישה שקיומך בלעדיו אינו אפשרי. אינני מתכוון חלילה לכך שיקרה לו משהו, אלא שמא זו הקצנה של מצב עניינים לא בריא, שבו גם בתנאים נורמאליים, כשאתם יחד, את מרגישה שאת חיה דרכו ואין לך חיים משלך ויציאתו למילואים מציינת את הבעיה במלוא חריפותה. נקודה למחשבה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

22/05/2002 | 08:30 | מאת: פחדנית

ממש לא התכוונתי לחוסר יכולת לתפקד בלעדיו (אני עובדת ויוצאת עם חברות וכו) הכוונה היא שאני מאד אוהבת אותו איתו 10 שנים ושאני מפחדת מה יקרה אם יקרה לו משהו היכולת להתמודד עם מוות של בעל מעורר בי פחדים איומים ושוב חרדות עצבנות וכו הוא למען האמת גם בעל וגם החבר הכי טוב שלי וזאת לא בעיה אלה מזל שלי לדעתי.

מנהל פורום פסיכותרפיה