דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 00:01 | מאת: ליאור

שלום רב, שמי ליאור ואני בזמן האחרון סובל מדכאון עמוק, כתוצאה משירות המילואים. אין אני אחד מאותם אלו המנסים להשתמט, אלא המקרה שלי הוא אמיתי ומפריע לי מאוד בחיי הפרטיים. מרגע קבלת צו הגיוס ועד הגיוס עצמו, אני נכנס לדיכאון עמוק המטבטא בחוסר תאבון, חוסר היכולת לתקשר עם אנשים, אני לא יוצא מהבית, מסתגר בתוך עצמי, לא נרדם בלילות, וכשאני נרדם אני חולם חלומות בלהות, במוחי חולפות מחשבות מוות ללא הרף, משאלות מוות כלפי המשרתים איתי בצבא, מחשבות אובדניות וכד'. כל זאת מחריף עם הגיוס, אני עוין לסביבה ואני חושש שבגיוס הקרוב אני לא אוכל לשלוט בעצמי, כי המצב כבר יוצא מכלל שליטה. אנא עזרו לי למצוא פתרון. ניסיתי לפנות לרופא פסיכיאטר דרך קצינת הקישור, אבל הם סרבו ושלחו אותי לרופא אזרחי, אבל הפגישה איתו תהיה מטוחר מידי, עד אז אני אהיה חייב להתגייס ומי יודע מה יהיו ההשלכות מכך עלי ועל הסביבה שלי. תודה מראש ליאור.

07/04/2002 | 08:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליאור, הסימפטומים שאתה מתאר רחוקים מלהיות "דיכאון עמוק". מדובר בתגובה חרדתית לכל דבר. אם ברצונך לקבל הקלה בתנאי השירות בגלל חרדה זו זכותך המלאה לבקש ולקבל ועדה רפואית לאחר ביקור אצל קב"ן. אופן פעולתה של קצינת הקישור די שכיח לצערנו, כי היא זקוקה לאיזה שהוא אישור רפואי על פנייתך לטיפול במסגרת אזרחית כדי להעביר את הטיפול בנושא לגורם מתאים שידאג לקבלת זימון לקב"ן,אשר יפנה אותך לוועדה הרפואית. מצד שני, מעטים המטפלים הפרטיים שיסכימו לתת לך אישור כזה בלי שתימצא בטיפול. אתה יכול לנסות לפנות לפסיכיאטר של קופ"ח. במקרה הגרוע, ביום הגיוס עצמו תוכל לעמוד על זכותך לראות את רופא היחידה, אשר ימליץ על הפניה לקב"ן ולוועדה רפואית לבדיקת האפשרות להוריד את הפרופיל שלך ובמקרה כזה הוא יורה לקצינת הקישור לשחררך משירות המילואים הנוכחי עד שיתברר מצבך הנפשי. התהליך מסורבל ומלחיץ, גם על קצינת הקיצור יש לחץ רב, אך הצבא לא ייקח על עצמו סיכונים לגייס אותך למילואים במצב כזה, מחשש לתביעה נגדו, אם תחול החמרה במצבך תוך כדי שירות המילואים. בכל מקרה, גם הקב"ן יפנה אותך למסגרת אזרחית לצורך קבלת טיפול, כדי לוודא שאכן מדובר בקושי נפשי ולא בהתחזות. מאחר ואינך משרת בסדיר כעת, לא תוכל לקבל טיפול כזה במסגרת הצבא. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה