הבחירה באחר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/05/2002 | 00:15 | מאת: שוש

השבוע ישבתי מול אתר הכריות וכתבתי מה אני מפשת בבן הזוג ניסתי לענות לשאלה בשיא הרצינות ומצאתי שאני מחפשת דומה לי ואז התעוררה בי השאלה אם אני מחפשת כמוני למה אני לא שלמה אם עצמי למה אני עדין לא מקבלת את עצמי? מה דעתך בנושא?

15/05/2002 | 09:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שוש, קיימות תיאוריות שונות על בחירת בן זוג, אותן תוכלי למצוא בכתבה הבאה: http://doctors.co.il/magazine/article-view/431/ , אך יש לזכור שהכתבה כללית וכדי להתאימה למקרה שלך יש צורך להכירך אישית. השאלה באיזו מידה אנו מחפשים בני זוג דומים לנו או שונים מאיתנו זכתה להתייחסות תיאורטית וטיפולית-זוגית ניכרת והסיבה שיש צורך להכירך היא כדי להבין את יחסייך עם עצמך. אם את אדם המקבל את עצמו, הרצון למצוא בן זוג דומה עשוי לבטא קבלה עצמית זו. השאלה היותר חשובה היא מה קורה לך כשאת מוצאת בן זוג, דומה או שונה, האם את מתמידה בקשר? האם יש לך נטייה לנתק? האם את בוחרת באובייקטים המתמידים בקשר? ועוד כהנה וכהנה שאלות שמחייבות להכירך כדי להתייחס לנושא ברצינות. יש בפסיכולוגיה מעט מאוד כללי אצבע שניתן ליישמם באופן עיוורת בלי להכיר את האדם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה