איך לצאת מהמצב?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/05/2002 | 08:35 | מאת: שרית (שם בדוי)

לד"ר רובינשטיין שלום, אני לא בטוחה אם זאת בעיה.. בכל אופן היתה לי לפני כחצי שנה מערכת יחסים די רצינית אבל גם אז לא יכולתי להרגיש מחויבות עכשיו אני בכלל לא מסוגלת להרגיש מחויבות לאף אחד.. אני פוגשת הרבה אנשים ויש לי תודה לאל מספיק הצעות.. הבעיה היא שאחרי משהו כמו 2 פגישות עם בנאדם אני מבינה שאני כבר לא צריכה אותו ומשום מה אני כבר לא מעונינת וממש לא מתאימים לי אנשים רציניים שפעם ממש מצאו חן בעיני אבל פתאום יש לי סוויץ' בראש שגורם לי לנתק את הקשר.. הקשר הקבוע היחיד עם המין השני שיש לי זה ידיד נפש אחד וידיד אחר, יזיז, שאיתו אני גם שוכבת.. זה הבנאדם היחיד שאני יודעת שאני יכולה לסמוך עליו בקטע של קשר כזה אבל נראה לי שיכול להיות שהתאהבתי בו למרות שלא התאהבתי לפני זה באף אחד ואני מפחדת שזה ישנה את כל התמונה כדי להבהיר את התמונה אני חושבת שכל הענין הזה קשור אצלי בעובדה שגדלתי בלי אבא ושקרה כבר שנגעו בי מינית בילדות פעם אחת בגיל 7 ע"י סתם מישהו ופעם שניה, זאת פעם שנזכרתי בה רק לפני כמה שנים זה חבר לשעבר של אמא שלי בגיל 9. אני זוכרת שפעם בגיל 13 חששתי מבנים, כי כל בן היה אצלי אנס פוטנציאלי.. עכשיו אני מוקפת גברים אבל מפחדת להתחיב ולהתאהב.. איך אני יוצאת מהמצב?

14/05/2002 | 15:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ש', את בחורה צעירה מאוד, שמתארת סיפור חיים קשה מאוד, כמעט בקלילות, אפילו אינך בטוחה שזו בעיה. מן הסתם יש צורך בהגנות חזקות מאוד כדי להמשיך ולתפקד עם הטרדה מינית שעברת כילדה. אין פלא שאת צריכה להגיע להסדרים מיוחדים עם גברים המאפשרים לך ריחוק מצד אחד ובכל זאת איזה שהוא מגע לא מחייב מצד שני, אם כל הגברים בעינייך הם אנסים פוטנציאליים - מה שדי מובן על רקע ההטרדה המינית שעברת בגיל צעיר. להערכתי, אין מנוס מפניי לטיפול אישי אצל איש מקצוע. אם בשלב זה קשה לך לפנות למטפל, או אולי כצעד ראשון, תוכלי לפנות לאתר באינטרנט המיועד לנפגעות תקיפה מינית שכתובתו: http://www.macom.org/ ובו תוכלי למצוא מידע רב, פורומים ואפשרות להתייעץ חינם ובצורה אנונימית עם אנשי מקצוע מוסמכים שהתמחו בתחום. כעת נראה שאת יוצרת הפרדה בין מין ורגש, מאבדת עניין במי שמעוניין בך ומפתחת קשר ריגשי עם מי שמעוניין בך מינית בלבד. פיתוח דפוס כזה בגיל כה צעיר אינו בריא להתפתחותך הנפשית בטווח הארוך ולכן אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול, גם אם הצעד הראשון יהיה דרך התייעצות באינטרנט כפי שעשית כאן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה