תלותיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/05/2002 | 11:00 | מאת: עלומה

שלום אני בת 25 לאחרונה נפרדתי מחברי מזה כמעט 6 שנים, זאת לאחר שהבנתי שביססתי את הקשר על תלות. מצאתי את עצמי חיה את החיים שלו כפי שהוא רוצה אותם ללא יכולת להחליט ועל אחת כמה וכמה, לבצע את רצונותי ואף גרוע מזה, עצרתי גם אותו במובנים מסויימים. הבעיה היא שלמעשה אין לי על מה לבסס את חיי בלעדיו כרגע (כבר ממזמן קיימת אצלי בעיה ביצירת קשרים חברתיים) - לא מבחינה מקצועית ולא חברתית ואני מרגישה שאולי עשיתי טעות.... אולי הוא הדבר ביחיד שכן היה לי ואיבדתי גם אותו??? מה לעשות ובמה להאחז?

13/05/2002 | 19:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עלומה, מתיאורך עולה שאינך רואה את עצמך כאדם נפרד מחברך לשעבר, או מכל בן זוג אפשרי אחר. את עדיין צעירה מאוד ואת הקשר עם חברך לשעבר התחלת בשלב מוקדם בחייך, אולי מוקדם מדיי. לדעתי, כדאי לך לתת לעצמך הזדמנות לחיות את חייך כאדם נפרד ולאפשר לעצמך להתפתח כאדם עצמאי. כאשר תגיעי לשלב של קיום בזכות עצמך, ולא באמצעות הזולת, תוכלי גם להציע את עצמך כבת זוג בקשר שיוויוני יותר, כאדם בעל רצונות משלו, נפרדים מרצונותיו של הצד השני, ותוך יכולת להפריד את רצונותייך מרצונותיו ועם זאת לכבדם. ייתכן שלשם האצת תהליך ההתעצמאות הזה תרצי לשקול פנייה לייעוץ אצל איש מקצוע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה