אישה אחרת בחיי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/05/2002 | 08:42 | מאת: עומר

שלום ד"ר רובינשטיין, ראשית, תודה על המדור הנפלא. אני קורא אותו באופן קבוע ומודה לאל שאתה קיים. ולבעייתי: אני בן 30, נשוי מספר שנים, ללא ילדים. לפני זמן מה פגשתי אישה מקסימה, גרושה עם ילדים מנישואים קודמים. ופתאום הבנתי את כל מה שחסר לי בנישואין הנוכחיים שלי, ואני מדמיין את החיים שלנו יחד. היא מאד אוהבת אותי ואני אותה, אבל עדיין יש לי מספר התלבטויות: האם זה "מוסרי" לעזוב את אשתי עבור אישה אחרת? האם אני לא מכניס את עצמי מראש למצב קשה (לגדל את ילדיה, עם ילדים שאולי נעשה יחד)? איך אני יכול לדעת אם זו אהבה חולפת, ריגוש זמני? אני מקווה שתוכל לעזור לי כמושעזרת לאחרים. עומר.

11/05/2002 | 18:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עומר, אינני חושב שהנקודה היא אם זה מוסרי או לא מוסרי לעזוב את אשתך למען אישה אחרת, אך בהחלט מן הראוי לבדוק מה קורה לך בחיי הנישואין שלך. ייתכן מאוד שחלק מהמשיכה שלך אל האישה הגרושה נובע מבעיות בחיי הנישואין שלך ומשחיקה שחלה בהם, אשר במקום לטפל בהן אתה מרגיש משיכה למשהו, שאתה עצמך חושש שהוא רק ריגוש זמני. קשה כמובן לדעת אם זה ריגוש זמני או לא, אך עצם העלאת האפשרות הזו על ידיך היא מעין קול פנימי אינטואיטיבי שלך הקורא לך לבדוק את הדברים. עצתי היא לפנות לטיפול זוגי כדי לברר מה קורה לך בנישואיך, בין אם הפנייה תהייה אישית ואשתך תצטרף מאוחר יותר ובין אם תפנו יחדיו. לא הייתי ממליץ לעזוב את אשתך ולהיכנס למערכת יחסים אחרת בלי שתבדוק קודם מה קורה במערכת היחסים הנוכחית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה