הערה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/05/2002 | 13:38 | מאת: מיכל

שלום רב. בעבר השתתפתי בסדנת אסרטיביות באחת משתי המסגרות עליהן אתה ממליץ בפורום זה. ההנחייה הייתה מתחת לכל ביקורת והסדנה ממש "על הפנים". כך גם לדעת המשתתפים האחרים בסדנה. מה שמוכיח כי במקרה זה לפחות, שם המוסד אינו בהכרח ערובה לדבר.

07/05/2002 | 16:04 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיכל, שם המוסד, וגם ההסמכה הרישמית של המטפל, אינם ערובה לשום דבר. מדובר רק במקדמי ביטחון וזהירות, אך הם חשובים. כאשר בשוק פזורות עשרות סדנאות המונחות ע"י אנשים שלא עברו כל הכשרה, יש להניח כי באופן ממוצע במקום בו טורחים לבדוק את ההכשרה של המנחה יימצאו פחות שרלטנים מאשר במקום בו לא טורחים לעשות כן. ברור שייתכן כי גם במסגרת הממוסדת ביותר ישנם מטפלים ומנחים פחות מוכשרים או לפחות פחות מתאימים למטרה מסוימת וגם אדם חסר כל הכשרה יכול להתגלות במקרה כמוכשר להנחות ואף לטפל, אך אלה הם לרוב היוצאים מן הכלל המעידים על הכלל. בכל מקרה, צר לי לקרוא את התנסותך הבלתי-נעימה. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה