שבירת מוח כתוצאה מבידוד

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 02:46 | מאת: אסף

נתקלתי באחד הפורומים באנגלית בתיאור מקרה של אדם אשר שהה בביתו הרבה זמן ועם מעגל חברתי מצומצם. הוא מתאר כי פעם אחת הוא הרגיש לזמן קצר - כמה שניות - שבירת מוח או במילים אחרות "חלקים מהמוח שלו התחילו להתפרק/להתרחק אחד מהשני". מה קרה לו ומה ההגדרה של הדבר הזה ?

07/04/2002 | 09:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסף, על פניו, מהתיאור הקצר שלך ובהתחשב בעובדה שאיננו מכירים את האיש, נראה שמדובר בגלישה למצב פסיכוטי המאופיין ע"י מחשבות שווא והרגשת תחושות שאין להן בסיס מציאותי. ייתכן הבידוד וצמצום המעגל החברתי היו הסימן הראשון לכך, אך לשם כך יש צורך להכיר את הבחור עצמו. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה