אמא מציקה.

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/05/2002 | 19:10 | מאת: adi

הי אמא מציקה לי בקשר לטיפול היא כנראה חושבת שהוא לא עוזר לי, והיא רוצה שאני אלך פסיכולוג .אני לא רוצה ללכת כי אז אני אצטרך להתחיל הכל מהתחלה וממש לא בא לי . אני כבר לא יודעת מה להגיד לה. (היא משלמת על הטיפול). סוף סוף אני מרגישה שמשהו מבין אותי (בטיפול) שאני יכולה לדבר איתו על מה שאני רוצה , אז למה היא מציקה לי כל הזמן?? דרך אגב איך אני באמת יודעת אם הטיפול עוזר? אני כל יום מחכה שיגיע היום שניפגש (אני והמטפל) וכך עוברים לי הימים בלחכות שיגיע היוםהזה ,כי אני נורא רוצה לדבר איתו .אני מרגיש שאני מתחברת אליו. מה ניתן לעשות? מקווה שאני ברורה מספיק. תודה

04/05/2002 | 19:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, את צודקת: אמא שלך אכן מציקה לך ומן הסתם יש לה חלק גדול במצוקה שהביאה אותך לפנות לטיפול. בין היתר, הניסיון להחליט בשבילך אם הטיפול עוזר או לא, למרות הרגשתך הטובה בו, מבטא חוסר יכולת להפריד בינה ובינך, בין צרכיה ובין צרכייך, דבר שמהווה מקור לבעיות רבות. אני חושב שמה שאת צריכה לומר, בצורה האסרטיבית ביותר, זה שאת מרגישה שהטיפול עוזר, מה שחשוב זה ההרגשה שלך ושאת מודה לך על שהיא מממנת את הטיפול. אני בהחלט מציע לך להעלות את הנושא בשיחות עם הפסיכולוג, אם עדיין לא עשית זאת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה