סכיזופרניה'

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 16:25 | מאת: or

שלום רב, האם אדם שהוגדר כסכיזופרני כי לקח סמים בהודו והיה' מאושפז בארץ בבתי חולים מקרה לא נדיר יש עוד רבים כאלה והוא הוגדר כסכזרופני מאוזן עם כדורים האם מסוכן לצאת איתו ??

07/04/2002 | 20:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אור, לא אכנס לשאלת המסוכנות. כמי שאדם למעלה מעשר שנים בבי"ח פסיכיאטרי שרוב המאושפזים בו היו סכיזופרנים כרוניים במצב קשה, אני יכול להעיד שלא נתקלתי כלל באלימות מצד החולים וגם אם היו מעט גילויי תוקפנות, היה זה בעיקר בתגובה לדיכוי ע"י הצוות הסיעודי. עם זאת, רוב האנשים הנוסעים למזרח חוזרים משם מאוזנים, חלקם לוקחים סמים, חלקם לא, אצל חלקם לקיחת הסם גורמת להתפרצות משבר פסיכוטי או חמור פחות ורוב אלה שאצלם פרץ משבר שורדים אותו לאחר תקופת טיפול מסוימת. הטיפול התרופתי בסכיזופרניה נועד לדכא את הסימפטומים, אך אינו מרפא את המחלה עצמה. אני מניח שפרט למחלתו יש לבחור דברים אחרים להציע, שכן אחרת לא היית מתלבטת ולדעתי יש להתמקד בדברים אלה, שכן גם אם היית מכירה אדם נקי מכל עבר פסיכיאטרי לא הייתה בכך ערובה לאושר, אולי אפילו לא סיכויים גדולים יותר לכך מאשר עם הבחור שאת שוקלת לצאת איתו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה