שאלה תאורטית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/04/2002 | 20:57 | מאת: אין לי רעיון לשם

שלום ד"ר רובינשטיין. ראשית אני רוצה להביע בפניך את התפעלותי מתשובותייך המקצועיות והתייחסותך המסורה לכל פונה. מדהים לגלות שיש אנשים כמוך. תודה על כך. ולשאלתי התאורטית: אני מטופלת כבר כמה שנים ומדי פעם אני שואלת את עצמי מה היה קורה אילו הייתי מטופלת אצל מטפל/ת אחר/ת? אני נשארת אני והמטפל הוא אחר. אני מניחה שקצב השינויים, והעוצמות היו אולי שונים (כלומר מסגרת התמונה משתנה). אך האם התובנות היו יכולות להיות אחרות בגלל מטפל שונה ו - setting אחר? כלומר, האם הגילוי העצמי, ההבנה הפנימית והשינוי (תוכן התמונה) יכולים תאורטית להיות אחרים בגלל המטפל? תודה רבה ושבת שלום.

26/04/2002 | 23:12 | מאת: חדווה

שלום, ה - setting הוא משתנה קבוע פחות או יותר. יש מטפלים גמישים יותר ויש פחות. אם זוכרים, שלsetting יש משמעות מסויימת, הרי שיותר מדי שינויים אינם בריאים. מכיוון שכל מטפל הוא אדם בפני עצמו, אבל כמוך יש רק אחת, הרי שהתובנות - שבאות ממך - לא היו משתנות בצורה גורפת. אבל, לאישיות של המטפל יש השפעה מסויימת, אז יכול להיות שדברים מסויימים כן היו שונים, אבל לא דברים משמעותיים - ההתקדמות נעשית בקצב שמתאים לך, ולא למטפל שלך. כמו-כן, גם לתכנים את - בעיקר - אחראית. שבת שלום, חדווה.

27/04/2002 | 10:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אישיותו של המטפל היא הכלי המרכזי ביותר בעבודתו. מטפלים נבדלים זה מזה כמו אנשים בכלל, ולכן לכל מטפל תרומה שונה, נקודת מבט שונה, הדגשים אחרים, הנובעים מאישיותו שלו. אם את שואלת את מה שאת שואלת מתוך הרגשה שמיצית את מה שיש למטפל להציע לך, השאלה בהחלט במקומה. השאלה היא באיזה שלב של הטיפול נוצרה הרגשה כזו, אם נוצרה. אם זו תחושת תקיעות שנוצרה בשלב מוקדם יחסית, כדאי מאוד לשתף בה את המטפל. אם את נמצאת זמן רב בטיפול, היפקת ממנו תועלת וכעת את מרגישה תקועה - אני לא חושב שטיפול הוא "חתונה קתולית" ואם המטפל אינו פוססיבי, חרד וחסר ביטחון, הוא אמור לשחרר אותך לחיים, אם זה לצורך בחירת מטפל אחר ואם לצורך עבודה על עצמך בכוחות עצמך, תוך השארת דלת פתוחה לחזור לטיפול או לייעוץ נקודתי כזה או אחר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה