כלכך כועסת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/12/2016 | 23:51 | מאת: ג

היי ליאת. המטפלת צחקה עלי שיש לי פנטזיות! ואז אמרה/ שאלה, בטח נעלבת ממני עכשו?! ואני נעלבתי!!! ולא בא לי לראות אותה יותר, וגם לפני שזה קרה התלבטתי לגבי ההמשך. אז עכשו זה ברור לי, לא רוצה יותר לראות את פרצופה, גם כך לא סומכת עליה יותר מידי, על אף שמטופלת כבר הרבה שנים! זהו מספיק לי!!! ובעיקר מספיק לי להפגע ממנה פעם אחרי פעם אחרי פעם!!! יאללה די!!!!! יש הרבה דגים בים!!!! האמת, שמההתחלה לא היה כל כך טוב, אבל הייתי במצב כלכך נזקק שרק רציתי שמישהו ישמע אותי ולא היו לי כלים או יכולת להגיד די!!!! עד כאן!!! עכשו יש ואנחנו נפרד לאלתר!!! תודה לך על ההקשבה!!! קצת עצוב, אבל אתגבר!!!

היי ג האם אפשר להציע פרשנות נוספת? לא הייתי בסיטואציה ולכן זו רק הצעה אבל מנסיוני לעיתים דווקא במקום הכ"כ אינטימי הזה של המפגש הבינאישי בין מטפל מטופל נוצרת רגישות מאד גבוהה לכל מילה או אמירה של המטפל כמו גם לשפת הגוף ולפעמים הפרשנות היא מוטעית, כמו בחיים... אולי היא חייכה במבוכה כלשהי? אולי כי דווקא הזדהתה עם מה שאמרת? אולי הכי חשוב זה ממש לברר איתה למה התכוונה ומה קרה. אני מאמינה שהיא שאלה אותך אם נעלבת כי כפי שכתבת זה כבר קרה בעבר ומרגיש לי שזה מקום חשוב להתעכב עליו...מה קורה שמצית את הפגיעות... מה את אומרת? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה