שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/11/2016 | 22:59 | מאת: ע

שלום ליאת. שאלה: אם נפרדתי מהמטפלת שלי ואחרי זמן מסויים חצי שנה, שנה, היה איזה קרייסס. האם כדאי לחזור אליה? האם כדאי ללכת למישהו אחר ואז כאילו להתחיל קצת מהתחלה? האם יש איזה שהן המלצות/ מחשבות בעיניין?

היי ע לכל החלטה פה יש יתרונות וחסרונות. יתרונות: היא מכירה אותך ולא צריך להתחיל לספר מ א אולי למשבר הייתה משמעות חשובה ודווקא שווה לא לפספס אותה ולדבר עליה לעיתים ממרחק הזמן יש התבוננות נוספת שגם עליה שווה לדבר חסרונות לעיתים נכון להתחיל דף חדש לעיתים יש תחושות בטן/אינטואיציה שאומרת שלא כדאי לחזור אחורה אולי יש רצון לנסות שיטת טיפול שונה (גם בתוך מה שנקרא: טיפול פסיכולוגי יש הרי גישות שונות) ועוד... אלו מחשבותיי עד כה ליאת

11/11/2016 | 11:31 | מאת: כרמית

ליאת שלום אני בת 48 בחורה שמחה ובריאה בדרך כלל רק יש לי בעיה שאחרי שנה שהופסק לי המחזור אני סובלת באמצע היום כנ"ל לפעמים בערב ממצבי רוח לא ברורים מין מועקה בלב שאני אפילו לא יודעת על מה זה ואחרי שעה חצי שעה פתאום אני חוזרת לשמחה שלי.האם את יכולה לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות באותו רגע שזה קורה? אגב ניסיתי להקיש למעלה ולא הצלחתי לכן אני כותבת לך למטה. תודה לך.

היי לך בהחלט יכול להיות שמצבי רוח עולים ויורדים הם חלק מהפסקת המחזור או גם מסיבות אחרות רגשיות או גם וגם. אולי שווה התיעצות פסיכיאטרית או עם עם רופאת משפחה. נראה לי שאם מצב הרוח חוזר אחרי חצי שעה חשוב בעיקר לזכור זאת ברגע שאת חשה את הדיכאון. הידיעה שזה זמני עוזרת להרגע. בכלל חשוב לזכור שרגשות הם זמניים וחולפים מה שמאפשר פחות לפחד מהם כאשר הם מגיעים. כמו כן אולי ספורט או משהו שמרגיע ברגעים הקשים יכול לעזור את מכירה את עצמך תנסי לחשוב מה יכול להרגיע. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה