יכולת לבקש כסף ולהרגיש ראוי לקבל

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/09/2016 | 19:43 | מאת: אנייייי

פעם היה לי 'לא נעים' לבקש כסף. בקלות הייתי מתנדבת. נותנת במתנה. היה לי ממש קשה עד בלתי ניתן לדמיין מצב שאני מבקשת כסף בעד תמורה כלשהי שנותנת. מה גורם לאנשים להקלע למצב כזה ואיך משנים? למה לאנשים מסוימים זה מובן מאליו לבקש תמורה כלכלית ולאחרים קשה? נראה לי שבגלל שסביב כסף קיים באופן טבעי ניגוד אינטרסים אז יש לי חשש מפני עויינותו של האחר, שלא יאהבו אותי. האם זה יכול להיות קשור לגדילה בצל אמא שכל פעם שהרגישה שלא רואים אותה ואת צרכיה ולא מתחשבים בה אז היא הייתה מגיבה במן כעס עויין וניכור וצורם ?

היי אניי נושא הכסף אינו קל להרבה אנשים ואולי גם כפי שכתבת עצם הלהרגיש ראויה לקבל זה הנושא העיקרי. ישנן הרבה סיבות מדוע אנחנו לעיתים לא חשים ראויים לקבלה ואחת מהן יכולה להיות בהחלט מה שכתבת, שאם אמא הרגישה לא רואים אותה היה לה בעצם גם קשה לתת וכך הנושא השתחזר. חושבת שאפשר לטפל בזה בכל מיני דרכים אבל הכי חשוב זה להגיע לנקודה שבה את חשה שקודם כל את נותנת לעצמך וראויה לכך! לא שאני חושבת שזה פשוט, לעיתים, זו משימת חיים :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה