לגשר בין גברים לנשים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/09/2016 | 01:16 | מאת: געגע

בן זוג שלי לא ככ מבין רגשות ומנסה תמיד להסתכל שכלתני על דברים. האם זה ככה תמיד ההבדל? מבחינתי לרגשות שלי כן יש הגיון ואני צריכה שהוא יבין אבל הוא לא מבין. הוא חושב שאני סתם עושה סיפור מדברים ומבחינתי זה לא סתם אלא יש סיבות שקשורות לאכזבה רגשית. אבל הוא לא ממש מבין בזה ואומר "אל תקחי קשה. תקחי קליל". האם כל הגברים ונשים ככה שונים או רק אצלי בזוגיות? איך לגרום לו להבין אותי ושיחשיב את הרגש ולא רק ההגיון?

היי געגע באופן סטראוטיפי קמעא יש משהו בשונות הזו בין גברים ונשים אבל ממש לא בהכרח לפעמים זה הפוך והגבר הוא "הרגשי" והאישה "שכלתנית". את מתארת מצב שבו אתם מדברים "בשפות" מעט שונות ואולי בן זוגך רוצה לעזור ומרגיש למול הרגש מעט חסר אונים או מתוסכל כי בשבילו לעזור זה- לפתור, להזיז ועוד. חשוב לנסות לגשר על זה דרך מתן לגיטימציה גם לאופן שבו את מתמודדת עם דברים וגם לאופן שבו הוא מתמודד, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה