צורך להיות הכי מיוחדת עם המטפלת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/08/2016 | 22:34 | מאת: רות

היי ליאת, אני ממש מתוסכלת, אני בת 27 בטיפול מזה כשנתיים, אני ממש רוצה שהמטפלת תהיה דמות אם ושתוכל לחבק, זה מדובר אבל זה מרגיש שזה רק מרחיק את הסיכוי שזה יתממש, אני מבינה את עניין הגבולות אבל אני לא מבקשת מעבר לזה, ואני ממש חוששת לדעת מי הילדים שלה או המטופלות שלה, כי אני יודעת שלא אצליח להכיל את זה ואקנא בהן ולא אדע מי יותר מועדפת ): ומה שאעשה זה להפסיק את הטיפול כי לא אצליח לעמוד בזה, בדרכ אני בולטת ומיוחדת עבור דמויות (אם) מסויימות שפגשתי בחיים אבל אז יכלתי לדעת את זה ובטיפול קשה לדעת. כל הזמן עליות וירידות, מניתוק לתסכול וחוזר חלילה.. מה עושים? התייאשתי /: אם היא לא תהיה שם עבורי אני אצטרך לחפש דמות אחרת, אחרת אני ממש חרדה...

היי רות הרבה פעמים כשעולים רגשות עוצמתיים בטיפול למול המטפלת הם בעצם לא באמת קשורים אליה אלא "לפצע קדום" מעבור. למשל: מה משמעות הנושא של להרגיש הכי מיוחדת בשבילך בכלל? משמעות הקנאה? ועוד". אם תלכי בנקודה כזו מהטיפול יתכן שתפספסי את העבודה המשמעותית על ה- נושא שלך... מעבר לכך, אני באמת מאמינה שאת חשובה לה, ואולי היא כן מצליחה- חלקית להוות משהו ממה שכתבת אבל נשמע שקשה להיות עם חלקיות? כי גם זה סוג של נושא שאפשר להתייחס אליו :) ליאת

06/09/2016 | 20:54 | מאת: רות

אם לא ארגיש מיוחדת אז ארגיש ריקנות, כאילו אני לא קיימת, נכון זה מורכב.. אבל ככה כל חיי חיפשתי דמות אם, גננת/מורה/מדריכה/מרצה וכו... וזה לא ממש הורגש כלפי חוץ לא הייתי נדבקת אליהן אלא הצלחתי לגייס אותן וזה ממש עזר לי, הייתי תמיד ילדה טובה שהולכת לפי הכללים. עכשיו נמאס לי ואני לא מצליחה להכיל את זה, בטוח היא כבר מתייאשת ממני, אבל אני לא רוצה לפגוע בה אבל אני רוצה שהיא תחבק ותגיד שהיא תמיד פה בשבילי אבל זה לא קורה והיא אמרה שלא תמיד היא תהיה אם זה יפגע בי. זה יעבור מתישהו? האם הגבולות האלו באמת ממש ממש חשובים? ):

מנהל פורום פסיכותרפיה