איך לפרום מחסומים פנימיים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

10/08/2016 | 22:27 | מאת: דני

שלום, אני מטופלת כבר למעלה מחמש שנים, בכל מיני סוגי טיפול, כרגע גם לוקחת תרופה אני דיכאונית. בעבר סבלתי מדיכאון בכל מיני רמות, וחרדות. היום אחרי שנה וחצי של טיפול בתרופות ושנה כמעט של טיפול פסיכותרפיסטי. מרגישה יותר חזקה ויציבה מאי פעם. הבעיה היחידה שאני לא מצליחה לשנות את החיים שלי. אני תקועה בלופ של מחשבות ועשייה שלא מובילה לשום מקום. אני מרגישה שהתקדמתי עם עצמי, אבל לא מצליחה להניע ולהתפתח בכל תחומי החיים, לא החברתיים לא המקצועיים, לא להגשים את המטרות והחלומות שלי. אני אמנית בת 30, מרגישה תקועה בחיים גרה אצל אמא שלי כבר שלוש שנים מסיום הלימודים, כל פעם שאני מתחילה משהו הוא נהרס ומשתבש ולא עובד טוב עבורי, בין לבין דברים, כמו עבודה טיסה, אהבה, אני נתקעת שוב ושוב מבזבזת את הזמן שלי. מרגישה שאני מבזבזת את החיים שלי, כשאני שמה לי מטרה הרבה פעמים אני שמה לעצמי רגליים, יותר מידי חושבת מהססת מתלבטת לא בטוחה בדברים, לא מצליחה לשחרר שליטה ולסמוך על עצמי ועל החיים. באופן כללי את זרימה בחיים שלי. מרגישה שאני משתנה הרבה מבפנים מבחינת שמחת חיים וסבלנות להתליכים והצבת מטרות ועוד כל מיני דברים, אבל לא מצליחה לשנות את החוץ, לא מתתקדמת. אשמח לעצה בונה, איך להפנים את הידע שצברתי עד כל בהתפתחות אישית וליישם אותו בחיים האמיתיים. איך לצאת מלופ של מחשבות ולצאת מתקיעות בחיים. תודה רבה

היי דני אני שומעת שמצד אחד את מרגישה בעצם התקדמות רבה בטיפול ואת אומרת על עצמך שאת חזקה ויציבה מאי פעם ובכל זאת בחיים "החיצוניים" את מרגישה תקיעות. חשוב לעיתים להבין גם אם זה לא קל שתהליכים רגשיים מתרחשים לעיתים באיטיות רבה יותר ממה שהיינו מצפים ואבל עדיין הם מתרחשים ולכן אפשר לצפות שהשינויים ימשיכו הלאה בטיפול גם אם לא בקצב שרצית. כן חשוב שתשוחחי עם המטפלת על הפערים הללו שאת חשה ... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה