ניתוח

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

10/05/2016 | 00:28 | מאת: עינת

ליאת שלום, רציתי לשאול, אני גננת גן חובה וצריכה לעבור ניתוח בקרוב, אני אעדר אם הכל ילך כשורה לתקופה של שבועיים. אני לא מעוניינת לספר לילדים מה סיבת הניתוח אך מצד שני אני לא רוצה להשאיר אותם בחרדה ואי וודאות. הקשר שלי איתם מאד קרוב והם שואלים אותי הרבה שאלות אישיות וגם עכשיו ברור לי שהם יתקשו להרפות אם לא יקבלו תשובות. האם יש לך רעיון מה אפשר לומר שמצד אחד ירגיע, יתן מידע ולא יעורר חרדה, ומצד שני ישמור על הפרטיות שלי ויציב גבול ברור בפני מבול השאלות? תודה לך! עינת

היי עינת שאלה מאתגרת וההתלבטות שלך חשובה ומובנת. חושבת שאם לך יהיה ברור הגבול אז לא יחדרו אותו והתשובה במה לשתף ובמה לא באמת מאד תלויה בשאלה: אם מה תרגישי הכי בנוח? עם איזה שיתוף? כמובן שצריך לקחת בחשבון גם את גיל הילדים והאם הפחד הוא משאלות הילדים או משאלות ההורים או גם וגם? אני לא בטוחה שבגיל הזה הם מבינים לגמרי מה זה ניתוח. אני חושבת שאפשר לומר משהו שמותאם לגיל ושוב- מרגיש לך בנוח איתו. הרבה בהצלחה ורק בריאות ליאת

12/05/2016 | 00:35 | מאת: עינת

תודה ליאת! כל טוב גם לך!

מנהל פורום פסיכותרפיה