פורים שמח ושאלה בנוגע להתלבטות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/03/2016 | 10:06 | מאת: מי"ב

כזכור, סיימתי טיפול אחרי שנים ארוכות. לצערי התברר לי שהמטפל שלי דאג לעשות עבודת שטח טובה אחריו ולהשחיר את שמי בצורה כזאת שאינה מאפשרת לי לדבר עם אף גורם רלוונטי נוסף ואני ממש לא רצויה שם. אחרי מאבק ופגישות קיבלתי מימון לפעם בשבוע קיבלתי את זה ברוח חיובית LESS IS MORE אבל החזר ? שוטף+90... אז.... הגעתי לטיפול חדש, וציפיתי וידעתי שזה לא יהיה אותו הדבר. המטפלת טובה ומקצועית וקשר חם נוצר בינינו, אך מאידך, הנושא הכספי מעיק עליי ולא ממש בשליטתי, ולכן מתחילה לחשוב אולי לקחת הפסקה כי זה גורר התעסקות מיותרת בנושא וחיטוט מיותר בפצעי העבר נפגעתי בטיפול שלי, מהמטפל, זה שהיה אמור לשמור עליי אבל מבחינתי לקחתי את זה לצד החיובי, נשאתי בתוצאות (השחרת שמי, ניתוק ממנו) ואני ממשיכה בדרכי, לצמוח ולהתפתח ומקווה להגיע למטרות שלי כי יש לי מוטיבציה כמו שאדלר אמר: לא חשוב מה קורה לך, חשוב מה אתה עושה עם זה מה דעתך?

23/03/2016 | 23:26 | מאת: מיכ

אני דווקא חושבת שחשוב גם מה קורה לך, איך אפשר להתעלם ממי שעובר תאונה או נקטעת לו יד? או עבר מלחמה????? ברור שחשובה ההתמודדות, אבל כל אחד עובר משהו ומי שעובר טראומה מאוד חשוב מה עבר עליו...כל אחד היה לוקח את זה קשה!!! אין מצב שלא! אבל ההתמודדות שונה באופן טבעי. אל תאשימי את עצמך, אנחנו נוטות לכך לעיתים קרובות וחבל! הדברים שאנו עושים הם גם כתוצאה ממה שעברנו וברור שחשוב מה נעשה עם זה אבל חשוב להדגיש שזה משהו שעברת ולא סתם אנחנו מתנהגים כך! זאת תוצאה של דברים שעברנו! פורים שמח

אני מבינה את תחושותייך ואת הפגיעה ואת החשש למעשה להפגע שוב. יחד עם זאת את כותבת שנוצר קשר טוב עם המטפלת החדשה וזה המון. מבינה גם את הנושא הכספי, זה יכול "לחרב" הרבה חלקים בטיפול, אולי כדאי שתדברי עם המטפלת לגבי זה, אולי יהיה לה איזשהו רעיון? שומעת במה שכתבת שלמרות הכל, יש לך כוחות , מחזקת אותך. פורים שמח :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה