שמחה פנימית אחרי פרידה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

12/02/2016 | 13:32 | מאת: צופית

שבת שלום. נפרדתי מחבר שלי שהיינו אמורים להתחתן וברגע האחרון החלטנו זה לא זה.היתה לנו פרידה לא קלה ואני מרגישה משבר פרידה מאוד קשה.אני רוצה לחזור לשמחה הפנימית,לבילויים,לכיף ואני מרגישה שאין לי את זה.אני לא רוצה ללכת לעזרה כרגע,מה אני עושה כדי לחזור לשמחה הפנימית שהיתה לי? איך לקבל כוחות בלי טיפול כרגע? תודה על המענה.

היי צופית כמה דברים. קודם כל, לקבל, ממש להבין שיש איזו תקופת אבל אחרי פרידה ושהיא לגיטימית וחשובה ושהרצון לחזור מיד לשמחה פנימית אולי לא מתאים עדיין. השמחה תגיע בזמנה היא ללא כפייה ומאמץ. מה גם שאת מתארת שהייתם אמורים להתחתן אז האבל הוא לא רק על הפרידה אחא גם על הפנטזיה שהתגלמה בקשר הזה וכרגע אולי את מתאבלת גם על אובדנה. בהמשך הייתי ממליצה לעשות כל מיני דברים שיכולים לעזור לך להתחזק למשל: (רשימה חלקית) - ספורט - ים (מקום מאד מנקה) - פגישות/שיחות עם אנשים שאוהבים אותך ואת חשובה להם (חברים למשל, משפחה) - אם את מתחברת לכתיבה- זהו גם אמצעי - אם את מתחברת למדיטציות- גם יכול לעזור - ספרים מעצימים - דברים שמנקים את הראש סתם כך- בית קפה, סרט. - להרשות לעצמך כל מיני פינוקים קטנים כמו גם לבכות- זה משחרר! - ובכלל לתת מקום גם לאפשרות "ליפול" כלומר: לישון, לבכות, לא לעשות כלום, ועוד וגם להזכר מהם הדברים שעושים לך תחושה טובה ולנסות לעשותם. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה