לדעתך המקצועית מה עדיף?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/02/2016 | 23:03 | מאת: רון רון

שלום ליאת! נדמיין רגע סיטואציה הבאה: בן אדם ממוצע חי לו את החיים הפשוטים ולא פשוטים ויחסית מרוצה מהם, כי הכל בחיים יחסי. טוב לו בלי זוגיות, אבל הסביבה לוחצת עליו כל הזמן שלא טוב לאדם לבדו, ואז הוא מנסה לחפש לו זוגיות ולא מוצא.אכזבה ועוד אכזבה ועוד ועוד.כמובן ערך עצמי שלו יורד בעקבות זה וכל החיים משתבשים. מה טוב בכך? אז מה עדיף? שיכנע ללחץ חברתי ויהיה "בסדר" מבחינתם אבל לא מרוצה מעצמו ומהחיים שלו או שיעמוד על גישתו המקורית שהוא לא זקוק לזוגיות כי טוב לו גם בלי?

היי רון תשובה: יש אנשים שבהחלט בוחרים לחיות את חייהם ללא זוגיות מתוך בחירה אמיתית ומשמעותית וזה לגמרי בסדר. במצב כזה חשוב לא להקשיב ללחץ החברתי שאתה מתאר. מצד שני, כשבוחרים לא להיות במערכת זוגית בגלל פגיעות עבר יתכן שהבחירה היא ב: "לא להפגע שוב" ולא ב:"להיות לבד". במקרה כזה, ללא שום קשר, שוב, ללחץ החברתי כן או לא חשוב לראות שמשם הבחירה ואז לשאול שוב: האם אני מעדיף להיות ללא זוגיות כי איני רוצה להסתכן/להפגע? (שג-ם זה לגיטימי) או שאני מעדיף לעבוד על הפגיעות שלי ועל התחושות שזוגיות מביאה לחיי כך שאוכל להכניס זוגיות מתאימה שבה לא אפגע או אפגע פחות או שגם אם אפגע- אוכל עדיין להמשיך ולחפש. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה